Trefwoordenlijst : A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
E-loket Contact Nuttige Nummers Ligging Diensten Vacatures

Jeugd / jeugdweb / Vakantie / Gemeentelijke speelpleinwerkingGemeentelijke speelpleinwerking

Wie kan naar het speelplein komen?

Opvangdiensten vóór en ná de speelpleinactiviteit

Wat doen we op een speelplein?

Kostprijs?

Wanneer?

Hoe inschrijven?

Werken als monitor - speelpleinwerking/opvang - zomer 2013

Fiscaal attest nog niet ontvangen ?

 


Wie kan naar het speelplein komen?

Onze speelpleinwerking staat tijdens de zomervakantie, alle werkdagen van de maanden juli en augustus, open voor schoolgaande kinderen van 3 tot 14 jaar. Mits een voorafgaande inschrijving kunnen zij de hele zomer lang spelen onder begeleiding van een enthousiaste monitorengroep. 

Aangezien de creatieve wensen en mogelijkheden van onze doelgroep nogal verschillen werken wij met twee speelpleinen.

De kleuters (van 3 tot 6 jaar)

Sterrebeek - Gemeentelijke basisschool, schapenweg 26, 1933 Sterrebeek

Deze infrastructuur is uitgerust met verschillende knutsellokalen,een turnzaal,een overdekte speelplaats en theaterruimte, een grote refter en heel wat buitenspeelruimte met speeltuin.

+7 jarigen (van 7 tot 14 jaar)

Zaventem - Scoutslokalen, Imbroekstraat 80, 1930 Zaventem

Deze infrastructuur is uitgerust met verschillende lokalen, een groot grasveld, in een bosrijke omgeving, in de nabijheid van het park van Zaventem.

Naar begin


Opvangdiensten vóór en ná de speelpleinactiviteiten?

De kinderen kunnen op speelpleindagen gratis worden opgevangen in 3 verschillende opvangdiensten.
  • Sint-Stevens-Woluwe: Leuvensesteenweg 194, gemeentelijke basisschool, achter sporthal. (02/725.28.79)
  • Sterrebeek: Schapenweg 26, gemeentelijke basisschool (0477/04.33.36)
  • Zaventem: Desmedtstraat 52, gemeenteschool (02/721.07.40)

'S ochtends kunnen kinderen terecht in de opvangdiensten van 07u00 tot 08u30, 's avonds kunnen ze er vanaf 16u15 tot 18u00 opnieuw worden opgehaald.

Vanaf 8u30 worden de kinderen met een busdienst naar de speelpleinlocaties vervoerd. Na het beëindigen van de activiteiten (omstreeks 16u00) worden de kinderen terug naar de verschillende opvangdiensten gebracht.

Naar begin


Wat doen we op het speelplein?

Dit is echt teveel om op te noemen. Dagelijks bereiden de monitoren een leuk dagprogramma voor. Rekening houdend met de wensen en de mogelijkheden van de groep...

Een poging ... Knutselen in al zijn variteiten, buitenspelen, gezelschapspelletjes (maar dan megagroot), waterspelen (indien het weer het toelaat)... Kortom heel variërende spelletjes allerlei, steeds onder begeleiding.

Op het speelplein van Zaventem staat eveneens een wekelijkse zwembeurt op het programma.

2-wekelijks worden de kinderen verrast met een busuitstap of een speciale themadag met springkastelen, kermisspelen, enz... Voor de organisatie van de activiteiten wordt steeds rekening gehouden met de weersomstandigheden, zodat we bij regenweer onze activiteiten kunnen verplaatsen naar binnen.

Naar begin


Kostprijs ?

Kinderen wiens ouders of voogd woonachtig is te Zaventem of personeelsleden van de gemeente Zaventem betalen € 6,00 per dag per kind, € 4,00 voor het tweede kind en € 3,00 vanaf het derde kind.

Kinderen uit andere gemeenten, kunnen ook terecht op de Zaventemse speelpleinwerking, voor zover het aantal inschrijvingen het toelaat. Zij betalen € 12,00 per dag per kind (zonder gezinsreductie).

De betaling gebeurt op voorhand via online betaling bij de inschrijving via Ticketgang. Ouders moeten elke dag een aanwezigheidsblad ondertekenen bij het afzetten van de kinderen.

Inschrijven (en annuleren) kan tot 2 weken voor aanvang van de vakantie. Nadien kan er enkel met een doktersattest nog geannuleerd worden.

De kinderen brengen elke dag hun lunchpakket mee. In de deelnameprijs zijn drie dranken per dag voorzien en op woensdagnamiddag een ijsje.

Naar begin


Wanneer?

7u00 – 8u30

Onthaal – opvangdiensten

8u30 – 9u30

Busvervoer

9u30 - 12u00

Speelplein: voormiddag activiteiten

12u00 - 13u30

Middagpauze

13u30 – 15u30

Speelplein: namiddag activiteiten

15u30 – 16u00

Busvervoer – Afhalen kinderen op het speelplein

16u15 – 18u00

Afhalen kinderen in de opvangdiensten

18u00

Einde opvang: Dit einduur moet strikt gerespecteerd worden door de ouders, bij niet naleven volgen er financiële sancties. Na 18u00 zijn de animatoren niet meer verantwoordelijk voor de kinderen.

  • De financiële sanctie voor het niet respecteren van de ophaaluren: € 5,00/15 minuten
  • Wanneer het kind ’s ochtends te laat wordt gebracht naar de opvangdienst of de speelpleinwerking behouden wij ons het recht het kind voor die dag te weigeren.
  • De aanwezigheidslijst wordt dagelijks afgetekend als het kind gebracht en opgehaald wordt.
  • Om organisatorische redenen moeten de kinderen afgehaald worden waar ze ’s ochtends gebracht zijn (behalve wanneer zij een halve dag komen en rechtstreeks op het speelplein worden afgehaald). Kinderen die om 16u00 nog niet op het speelplein van Sterrebeek werden opgehaald zullen in de opvang van Sterrebeek verblijven. Kinderen die om 16u00 nog niet werden afgehaald op het speelplein van Zaventem, worden meegenomen naar de opvangdienst te Zaventem.
  • Voor kinderen die zelfstandig, te voet of met de fiets, naar het speelplein komen, hebben wij op voorhand de schriftelijke toestemming nodig van de ouders of voogd.

Naar begin


Hoe inschrijven?

De inschrijvingen voor het speelplein gebeuren online op de website van de jeugddienst en zijn verplicht. Indien moeilijkheden kan u altijd op de Jeugddienst langskomen.

De inschrijvingstermijn wordt telkens bekend gemaakt op de gemeentelijke website in de maand februari.

De inschrijvingen worden definitief afgesloten twee weken vóór de zomervakantie zodat praktische zaken, zoals het aantal animatoren en materiaal, nog geregeld kunnen worden.

Kinderen wiens ouder/voogd in de gemeente woont of kinderen van gemeentepersoneel genieten voorrang bij de inschrijving op kinderen van wiens ouder/voogd buiten de gemeente woont. De lijst van kinderen die naar het speelplein kunnen komen zal bepaald worden door middel van het tijdstip waarop de inschrijving is gebeurd. De jeugddienst hanteert enkel en alleen op deze manier om misverstanden te voorkomen bij overbevolking van de speelpleinen.

Kinderen van wiens ouder/voogd buiten de gemeente woont staan onder voorbehoud op de lijst, wegens de voorrangsregel. De jeugddienst contacteert de ouder/voogd die buiten de gemeente woont nadat de inschrijvingen gesloten worden om deze inschrijving al dan niet te bevestigen. De maximum aantallen voor speelplein liggen op:

  • Kleuters: 120
  • +7-jarigen: 140

Online inschrijvingsformulier

Lees ook het volledige reglement nog eens na !

Nog niet overtuigd of heb je nog enkele vragen. Je kan steeds terecht bij de jeugddienst.

 

Naar begin

printversie printversie

Begin van deze pagina

Juridische informatie - Disclaimer - Gebruiksvoorwaarden