Brandweer

De gemeente Zaventem maakt deel uit van BRANDWEERZONE VLAAMS-BRABANT WEST


Voor elke dringende tussenkomst, of wanneer u liever een operator aan de lijn krijgt,

belt u naar het Europese noodnummer 112.BRANDWEERZONE VLAAMS-BRABANT WEST GAAT DIGITAAL


De Brandweerzone Vlaams-Brabant West sensibiliseert vanaf heden de bevolking om een aantal van de minder dringende of levensbedreigende opdrachten via een E-LOKET aan te vragen.

Het gaat in de eerste plaats over aanvragen voor tussenkomsten in geval van wespennesten, wateroverlast en stormschade.


Via de voorlopige website van de Brandweerzone (www.vlaamsbrabantwest.be) kunnen getroffen mensen de hulp van de brandweer inroepen, mits het invullen van alle gevraagde gegevens.

Wie naar de website van de Brandweerzone surft, kan vanaf vandaag in het hoofdmenu een "E-LOKET" aantreffen, van waaruit hij of zij een aanvraag voor tussenkomst kan invoeren.


Het ingevulde formulier belandt rechtstreeks bij de brandweerdispatching en kan meteen worden verwerkt, of bij grootschalige incidenten (zoals grote wateroverlast en storm) in de wachtrij geplaatst, in functie van de beschikbare middelen en de graad van ernst.

Deze eenvoudige manier voor het aanvragen van brandweerhulp, bespaart de burger veel tijd. Wanneer onze streek namelijk getroffen wordt door noodweer of geconfronteerd wordt met een wespenplaag, gebeurt het vaak dat de telefoonlijnen van de brandweer overbelast raken.

Hierdoor loopt de wachttijd soms lang op. Het E-LOKET lost dit probleem voor een groot stuk op. De aanvragen worden sneller verwerkt en u hoeft niet te wachten tot u een brandweerdispatcher aan de lijn krijgt.

Het gebruik van het E-LOKET is mogelijk voor alle bewoners van het gebied dat wordt beschermd door de Brandweerzone Vlaams-Brabant West.


Wil u weten of uw stad of gemeente onder de beschermde regio valt en wenst u een incident te melden via het E-LOKET? Surf dan naar www.vlaamsbrabantwest.be  

De brandweer benadrukt dat het E-LOKET enkel gebruikt mag worden voor niet-levensbedreigende of niet-dringende tussenkomsten.

 

 

 

Contact

Hulpverleningszone Vlaams-Brabant West   Rondeweg 32    BE-1800 Vilvoorde  

 


Voor Correspondentie, Administratie, Facturatie  |  Luchthavenlaan 4  |  BE-1800 Vilvoorde

 

WEBSITE : www.vlaamsbrabantwest.be

Contact

Openingsuren

Ma
08u30-12u en 13u-16u
Di
08u30-12u en 13u-16u
Wo
08u30-12u en 13u-16u
Do
08u30-12u en 13u-16u
Vr
08u30-12u en 13u-16u