Sportmonitoren en trainers

Er zijn verschillende manieren om te werken in de sportsector of jezelf bij te scholen.

 

Werken als sportmonitor

Als sportdienst zoeken wij regelmatig naar enthousiaste sportmonitoren die onze sportkampen willen begeleiden. Sportmonitoren moeten minstens 16 jaar oud zijn, sportief aangelegd zijn en goed met kinderen kunnen omgaan. Heb je een bachelor- of masterdiploma Lichamelijke Opvoeding, dan is dit een grote meerwaarde. 

 

De sportkampen van Zaventem zijn terug te vinden via deze pagina.

 

Als je interesse hebt om mee te werken bij sportkampen en eventueel enkele van onze sportactiviteiten, vul dan zeker dit formulier in.

 

 Zomersportkamp

 

 

Vlaamse Trainerschool

De Vlaamse Trainersschool (VTS) organiseert kwalitatieve en toegankelijke sportkaderopleidingen. Trainers, sportbegeleiders, ... kunnen via opleidingen en bijscholingen extra competenties verwerven en bijleren over sporttraining, sportprestaties, fitheid, redden, beheer van sportinfrastructuur of (jeugd)sportbeleid. Meer informatie via deze website.

 

De Vlaamse Trainersschool ontwikkelde ook een Vlaamse Trainerssschool-app waar je alle informatie omtrent jouw reeds behaalde diploma's en attesten kan terugvinden. Je kan ook snel en makkelijk inschrijven voor een opleiding of bijscholing van de Vlaamse Trainersschool en je lessenrooster raadplegen. Meer informatie via deze website.

 

 

 

Opleidingen

De Vlaamse Sportfederatie vzw biedt met het Dynamo Project hét hulpmiddel aan sportclubs om optimaal te functioneren op bestuurlijk en administratief vlak. Dynamo Project biedt ondersteuning voor sportclubbestuurders door informatie, documenten, bijscholingen en individuele begeleiding. Meer informatie via de website van Dynamo projects.

 

Ook de sportraad of sportclubs organiseren af en toe opleidingen en cursussen. In het verleden werden al meerdere opleidingen georganiseerd door de sportraad en de sportregio Vlaams Brabantse Ardennen. Meer informatie via de website van de sportraad en sportdienst. Wil je als sportclub zelf een opleiding organiseren, contacteer dan zeker de sportdienst of sportraad.