Sport

Welkom!


De sportdienst en de sportraad Zaventem slaan de handen in elkaar om hun gemeenschappelijke missie te realiseren, 'make people move' of 'Zaventem zet je in beweging'! Er zijn talrijke manieren om aan sport te doen en Zaventem heeft ze allemaal, m.a.w. een uitvlucht om niet aan sport te doen, is er niet!


Om je als inwoner op een transparante, uniforme en eenduidige manier te informeren over al deze zaken in het Zaventemse sportleven, kan je op deze gemeentelijke website terecht voor meer informatie over o.a. het sportbeleid, sportinfrastructuur, sportaanbod, sportclubs, ... Daarnaast kan je ook terecht op de website www.SportZav.be, een gemeenschappelijke website van sportdienst & sportraad!

 

In het gemeentelijk zwembad 'De Motte' kan je terecht voor een uurtje ontspannen zwemmen maar ook voor ochtend-, ontbijt-, en bedrijven-zwemmen of voor zwemlessen, indien je nog niet kunt zwemmen. Samen met je vrienden kan je sporten, door één van de talrijke sportaccommodaties zoals sporthallen, sportzalen of openluchtterreinen af te huren voor een "matchke voetbal", zaalvoetbal of badminton of voor een wekelijks uurtje sporten.

 

Je kan ook op ontdekking gaan op één van de vele wandel- en fietsroutes, waarvan wij op deze websitevoor jou een mooi overzicht hebben gemaakt!

 

Wil je sporten in clubverband dan kan je een keuze maken uit meer dan 60 sportclubs. Niet alleen de klassieke sporten als voetbal, volleybal, basketbal, vechtsport, e.a. staan op het programma van onze sportclubs, maar ook niet-alledaagse sporten zoals duiken, kaatsbal en speleologie!

 

De sportdienst samen met de sportraad en sportclubs hebben een uitgebreid sportaanbod voor je klaarliggen aangepast aan iedere leeftijd zoals sportkampen, initiatielessen, fitness, aerobics, aquajoggen, figuurtraining, e.a. ...  Jaarlijks vinden in de gemeente Zaventem een heleboel sportevenementen plaats; niet alleen kijkevenementen doch ook "sport voor allen"-activiteiten, zoals de Jogging of de Gordel waar iedereen aan kan deelnemen met het hele gezin, met vrienden of individueel.


Ook andere organisatoren, zoals fitnesscentra, socio-culturele verenigingen, dansscholen, enz... hebben een uitgebreid sportaanbod voor jou klaarliggen.

 

Veel sportplezier!