Vergunningen

Digitale Bouwaanvraag in Zaventem!

 

De gemeente Zaventem is sinds 1 juni 2015 gestart met de digitale bouwaanvraag. Via het omgevingsloket van de Vlaamse Overheid kan je een stedenbouwkundige aanvraag digitaal indienen. Zowel burgers als architecten kunnen hun bouwaanvraag digitaal indienen. Met behulp van een internetverbinding, een eID-kaartlezer of een token kan je op elk moment een aanvraagdossier samenstellen en indienen. De procedure verloopt volledig digitaal, van aanvraag tot beslissing. 

 

Voor eenvoudige aanvragen kan je de snelinvoer van het omgevingsloket gebruiken. Dit is een beknopte versie van het loket dat werd ontworpen om eenvoudige werken op en rond het gebouw sneller en eenvoudiger te kunnen ingeven. Wanneer je een dossier aanmaakt via de snelinvoer, moet je de aanvraag in één keer afwerken en indienen. Uitgebreide aanvragen worden via het algemene loket ingediend. Bij de samenstelling van een stedenbouwkundige aanvraag moeten de dossierstukken volgens het normenboek van het omgevingsloket worden opgemaakt. Raadpleeg hiervoor het 'normenboek zonder architect' of het 'normenboek met architect'. Bekijk het stappenplan van het omgevingsloket voor het digitaal indienen van je aanvraag! 

 

 

Afschrift bouwplannen opvragen: 

Indien de gemeente Zaventem (dienst Ruimtelijke Ordening) in het bezit is van bouwplannen van een woning/gebouw kan u voor privé-doeleinden deze opvragen onder bepaalde voorwaarden. Indien u de plannen wenst van een goed waarvan u eigenaar bent, kan u de plannen opvragen mits het toevoegen van een schriftelijk bewijs van eigendom. Aan derden kan er slechts een afschrift worden toegestaan indien ze beschikken over de toestemming van de architect of diens erfgenamen. Bouwplannen zijn namelijk auteursrechtelijk beschermd tot 70 jaar na het overlijden van de architect. 

 

Indien u een afschrift van bouwplannen wenst op te vragen dient u eerst na te vragen indien er bouwplannen aanwezig zijn. U kan dit navragen via mail (ruimtelijke.ordening@zaventem.be) of bij een bezoek aan ons loket (donderdag 17-19.30 uur - vrijdag 8-12 uur). Indien er plannen aanwezig zijn kan u langskomen op afspraak of tijdens het loket om na te gaan welke plannen u wenst op te vragen. De kostprijs van een kopie van een bouwplan bedraagt 10 euro. Gelieve het aanvraagformulier in te vullen en te bezorgen aan de dienst Ruimtelijke Ordening. 

 

 

Contact

Openingsuren

Do
17u-19u30
Vr
08u-12u

Ma-do voormiddag op afspraak