G-sport

Sportactiviteiten voor mensen met een beperking

 

Algemeen

G-sport Vlaanderen vzw is hét aanspreekpunt omtrent G-sport en fungeert als kenniscentrum voor iedereen met interesse in G-sport. Samen met jou zorgen we ervoor dat meer mensen met een handicap sporten of bewegen. Meer informatie is terug te vinden via website van G-sport Vlaanderen. Bekijk ook de Gsport brochure 2017-2018 met het overzicht van het sportaanbod voor personen met een beperking in Vlaams-Brabant en Brussel. Via de website van G-sport Vlaanderen kan je ook een G-sportclub in de buurt terugvinden.

 

G-sport Vlaanderen zoekt via de campagne 'Supporters voor G-sporters' 50.000 supporters die het verschil kunnen maken. Alle supporters vormen een community die ijveren voor meer aandacht en middelen voor G-sport. Je kan je ook actief inzetten als vrijwilliger of zelf middelen schenken via een gift. Lees alle informatie via de website van 'Supporters voor G-sporters'.


Daarnaast biedt Sport Vlaanderen ondersteuning voor G-sportverenigingen, -club, -federaties en scholen die G-sportactiviteiten organiseren. Vanaf 2018 worden de provinciale G-sporttakken geïntegreerd in de werking van Sport Vlaanderen. Op de website van Sport Vlaanderen kan je meer informatie terugvinden.

Sinds 2017 is er ook één erkende uni-G-sportfederatie: Parantee-Psylos. Parantee-Psylos creëert kansen zodat alle personen met een beperking volgens hun eigen behoefte, mogelijkheden en ambities, op een gezonde en kwaliteitsvolle manier aan sport en beweging kunnen doen. Meer informatie via de website van Paranthee-Psylos.

 


 

G-sportclub

Via de website van G-sport Vlaanderen kan je een G-sportclub in de buurt terugvinden. In Zaventem hebben deze sportclubs een G-werking:

  • Swimming Club Zaventem: G-zwemmen. Meer informatie via deze website.
  • Tennisclub Het Zeen: G-tennis

 

In onze regio heb je daarnaast ook:

 

 

G-sportkampen

Heb je nog geen plannen voor de vakantieperiodes? Ben je iemand die graag aan sport doet? Schrijf je in voor één van de externe G-sportkampen in Vlaams-Brabant, Brussel en/of één van de interne G-sportkampen van Sport Vlaanderen! Bekijk de brochure (met o.a. data en locatie) via deze link.

 

G-sportkampen 2018

 

 

 

Afgelopen activiteiten

gsportvlaanderengsportbrochure

Contact

Openingsuren

Ma
09u-12u
Di
09u-12u
Wo
09u-12u
Do
09u-12u
Vr
09u-12u