G-sport

Sportactiviteiten voor mensen met een beperking

 

Algemeen

G-sport Vlaanderen vzw is hét aanspreekpunt omtrent G-sport en fungeert als kenniscentrum voor iedereen met interesse in G-sport. Samen met jou zorgen we ervoor dat meer mensen met een handicap sporten of bewegen. Meer informatie is terug te vinden via website van G-sport Vlaanderen. Bekijk ook de Gsport brochure 2017-2018 met het overzicht van het sportaanbod voor personen met een beperking in Vlaams-Brabant en Brussel. Via de website van G-sport Vlaanderen kan je ook een G-sportclub in de buurt terugvinden.

 

G-sport Vlaanderen zoekt via de campagne 'Supporters voor G-sporters' 50.000 supporters die het verschil kunnen maken. Alle supporters vormen een community die ijveren voor meer aandacht en middelen voor G-sport. Je kan je ook actief inzetten als vrijwilliger of zelf middelen schenken via een gift. Lees alle informatie via de website van 'Supporters voor G-sporters'.


Daarnaast biedt Sport Vlaanderen ondersteuning voor G-sportverenigingen, -club, -federaties en scholen die G-sportactiviteiten organiseren. Vanaf 2018 worden de provinciale G-sporttakken geïntegreerd in de werking van Sport Vlaanderen. Op de website van Sport Vlaanderen kan je meer informatie terugvinden.

Sinds 2017 is er ook één erkende uni-G-sportfederatie: Parantee-Psylos. Parantee-Psylos creëert kansen zodat alle personen met een beperking volgens hun eigen behoefte, mogelijkheden en ambities, op een gezonde en kwaliteitsvolle manier aan sport en beweging kunnen doen. Meer informatie via de website van Paranthee-Psylos.

 

 

G-Zwemmen

Binnen onze sportegio Vlaams-Brabantse Ardennen (Sportdiensten Hoeilaart, Huldenberg, Tervuren, Overijse, Wezembeek-Oppem, Kraainem en Zaventem) wensen we een laagdrempelig sportaanbod te creëren voor personen met een beperking.

 

Opgelet! Vanaf 01/01/2018 verandert de structuur van het G-zwemmen. We houden jullie in februari verder op de hoogte.Praktische informatie:

  • Kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar met een verstandelijke beperking. Neem gerust contact op met de verantwoordelijke bij twijfel.
  • Je kan altijd eerst 2 proeflessen nemen, nadien kan je inschrijven.
  • Elke maandag van 18u00 - 19u00
  • De reeks loopt van maandag 18 september tot en met maandag 18 december 2017
  • Later instappen is ook mogelijk. Let wel, het aantal inschrijvingen is beperkt!
  • Er is geen les tijdens de schoolvakanties en op feestdagen!
  • Zwembad De Motte - Gemeentelijk Park (H. Henneaulaan), 1930 Zaventem
  • Prijs € 25
  • Neem voor meer informatie en inschrijvingen contact op met de Sportdienst van Zaventem (sport@zaventem.be of 02/717.89.20)

 

 

G-sporten in de regio

Binnen onze sportegio Vlaams-Brabantse Ardennen wensen we een laagdrempelig sportaanbod te creëren voor personen met een beperking.

Praktische informatie:


 

Afgelopen activiteiten

gsportvlaanderengsportbrochure