Oproepen CC De Factorij

Doe mee met kunstenplein Djemaa el Fna

Op zaterdag 27 mei 2017 transformeert cultuurcentrum De Factorij voor één dag in Djemaa el Fna: een wereldbekend plein in Marokko waar lokale handelaars op een unieke manier samenkomen met artiesten. Beleving en ontmoeting staan die dag centraal.

 

Djemaa el Fna is een open platform voor alle inwoners van Zaventem. Daarom een warme oproep naar lokale handelaars, artiesten en creatievelingen: verspreid het evenement, kom langs op 27 mei en doe vooral zelf mee!


Wil je graag iets bijdragen? Dat kan! Speel je in een band? Wil je een bijzonder of zelfgemaakt product verkopen? Maak je (inter)nationale hapjes? Kan je rappen, dansen, jongleren, dj'en enz? Interesse? Mail naar: amadoujamila@hotmail.com

 

Tijdens Djemaa el Fna ontmoet, proef, ontdek en beleef je de wereld in Zaventem. Het programma bestaat enerzijds uit een markt waar lokale ondernemers uit Zaventem en kunstenaars samenkomen, ieder met een eigen kraampje of plek waar de bezoeker actief kan deelnemen, proeven, etc. Het andere luik van de programmatie bestaat uit een artistieke programmatie met muziek en randanimatie.

- - - - -

Zaventemse kunstenaars gezocht voor tentoonstelling

Tijdens de opening van het gloednieuwe cultuurcentrum (21 april) willen we Zaventemse kunstenaars een plek geven om met hun werk te schitteren voor het grote publiek. Bovendien valt het openingsseizoen van CC De Factorij samen met de WAK (Week van de Amateurkunsten), een initiatief over heel Vlaanderen waar we graag mee onze schouders onder zetten. De WAK zal de deelnemende kunstenaars en hun werken nog eens extra in de kijker zetten binnen het passende thema van 2017: 'The Making of'.     

Ben je een Zaventemnaar en wil je graag een kunstwerk creëren binnen het thema 'De Factorij'? Schrijf je dan in voor 28 februari 2017. Mail een korte motivatie, contactgegevens en foto's van de kunstwerken naar eva.bruyninckx@ccdefactorij.be. Het thema kan ruim geïnterpreteerd worden en alle disciplines zijn toegelaten: beeldende kunst (alle technieken), film, fotografie en geluidskunst.

- - - - -

Koorhappening zoekt individuele koorzangers

Op 9 en 10 juni 2017 vindt er in CC De Factorij een koorhappening in ware 'Night-of-the-Proms'-stijl plaats.

 

Tijdens deze concerten treden de lokale koren en het Vlaams-Brabants symfonieorkest (VBSO) op met topartiesten zoals Johan Verminnen, Mira, Stoomboot en Karen Vermeiren. Het programma zal een mix van fragmenten zijn uit de klassieke koorliteratuur en het repertoire van de artiesten.

 

Zing je graag en kan je vlot een partituur lezen? Dan is dit project zeker iets voor jou. Deelname is gratis. Meer informatie en inschrijven: eva.bruyninckx@ccdefactorij.be