Verenigingen

 

Langs deze weg willen we informatie geven over het rijke verenigingsleven in Zaventem.  Er zijn heel wat jeugd-, sport-, cultuur- en sociale verenigingen. Iedereen kan op deze manier deelnemen aan interessante en leuke vrijetijdsactiviteiten dicht bij huis.

 

Op deze pagina kunnen ook verenigingen zelf terecht voor informatie die hun werking ondersteunt. Voor specifieke vragen kan men terecht bij de jeugd-, sport- en cultuurdienst.

 

 

Ik zoek een vereniging of activiteit

Ben je op zoek naar een vereniging, dan kan je alle Zaventemse verenigingen terugvinden via de verenigingengids. Je kan de brochure 'Vrijetijdsgids Zaventem 2018-2019' raadplegen via deze link.

Vrijetijdsgids

 

 

Evenementen van gemeentelijke diensten en verenigingen zijn terug te vinden in de Uitdatabank via www.uitinzaventem.be.

 

Uit in zaventem

 

 

 

 

 

 

Ik ben een vereniging

Als vereniging is het belangrijk om je kenbaar te maken in Zaventem. Ben je al terug te vinden in digitale de verenigingengids? Via beknopte informatie en jullie eigen website en contactgegevens kunnen geïnteresseerden meer informatie over jouw vereniging terugvinden.


Organiseer je als vereniging een evenement, lees dan zeker eerst alle informatie hierover op deze pagina. Als vereniging kan je ook zelf evenementen toevoegen aan de UitDatabank via deze link. Evenementen in de UitDatabank zijn terug te vinden via www.uitinzaventem.be en zullen ook toegevoegd worden aan de gemeenteberichten. Meer informatie via deze pagina.

 

In 2018 organiseren we een Vrijetijdscampagne, dus lees alle informatie op de pagina en blijf op de hoogte!

Verenigingen moeten ook rekening houden met de nieuwe privacywetgeving (GDPR) die vanaf 25 mei 2018 van kracht zal zijn. Elke vereniging die persoonsgegevens bijhoudt (leden, deelnemers, ...) moet voldoen aan deze nieuwe wetgeving. Dit wil zeggen dat elke verenigingen concrete stappen (o.a. opmaak van een register) moet zetten om aan te tonen dat ze in orde zijn met deze wetgeving. Via de koepelorganisaties wordt hierover de nodige informatie ter beschikking gesteld. De organisatie SCWITCH heeft heel wat handige instrumenten uitgewerkt om er voor te zorgen dat elke vereniging goed geïnformeerd is en concreet aan de slag kan gaan. Al deze info is terug te vinden op hun website.

 

 

 

 

 

 

Vrijwilligerswerk

Het verenigingsleven draait volledig op het enthousiasme van een grote groep verwilligers. Als vereniging is het belangrijk dat jouw vrijwilligers goed omkaderd zijn. Via deze link krijg je een overzicht van de vrijwilligerswetgeving.

 

Slim vrijwilligen

 

 

Contact

Openingsuren

Ma
08u-12u en 13u-16u
Di
08u-12u en 13u-16u
Wo
08u-12u en 13u-16u
Do
08u-12u en 13u-16u
Vr
08u-12u en 13u-16u

Openingsuren

Ma
09u-12u
Di
09u-12u
Wo
09u-12u
Do
09u-12u
Vr
09u-12u

Openingsuren

Ma
08u-12u en 13u-16u
Di
08u-12u en 13u-16u
Wo
08u-12u en 13u-16u
Do
08u-12u en 13u-16u
Vr
08u-12u en 13u-16u