Buitenspeeldag

Op woensdag 20 april 2022 worden alle kinderen van het 1ste tot en met het 6de leerjaar opgeroepen om massaal naar buiten te trekken om te spelen en te sporten. In heel Vlaanderen worden allerlei spel- en sportactiviteiten op publieke pleintjes of in speelstraten georganiseerd. Want beweging, sport en spel zijn heel belangrijk voor kinderen. Nickelodeon en Ketnet zetten zelfs hun website en zender op zwart. In plaats van cartoons op televisie of games op de website krijgen de kinderen de mededeling dat ze moeten buiten spelen!

Concept

Voor Corona werkten de Jeugd- en Sportdienst samen met een groep enthousiaste leerlingen van het 5de jaar Lichamelijke Opvoeding en Sport van het Zavo er een toffe namiddag van te maken. Deze 5 de jaars zorgden voor de uitwerking van de Buitenspeeldag en de spelbegeleiding.

In 2023 hopen we opnieuw deze formule te kunnen organiseren. Dit jaar organiseren we een kleinschalig pop-up evenement met enkele springkastelen aan het Feldheimpark te Zaventem van 13u tot 17u, deze activiteit is wel onder toezicht van de ouder, een ideaal moment om dan ook de nieuw aangelegde speeltuin in het park te ontdekken. We roepen  iedereen op om opnieuw veel buiten te spelen! Dit kan in verschillende parken in Groot-Zaventem, maar ook op de vele verschillende sport- en speelvelden. Je kan deze speelplekken terugvinden op 'Zaventem in kaart'

Theaterwandeling 'De Vos... in het bos!'

Ook in Sterrebeek is de theaterwandeling 'De Vos... in het bos!'.

Het verhaal gaat over een hongerige vos die zin heeft in een malse eend, een kip die heerlijke stenensoep maakt en een haas die niet ten onder wil gaan. Een slim varken, een gewiekste raaf en natuurlijk ook over… een wolf! De Vos… in het bos is gebaseerd op bekende en minder bekende fabels. Productie: Anna's Steen.

Doorheen de wandeling tref je 6 fragmenten van het theaterverhaal aan dat je samen met het gezin kan bekijken. De fragmenten kan je gratis bekijken door de QR code op het bord te scannen met je smartphone of tablet. Later kan je thuis de fragmenten opnieuw bekijken. Deze 6 QR bordjes vind je meestal terug in de buurt van de fit-o-meter toestellen.

Het verhaal is ideaal voor kinderen tussen 4 en 8 jaar. Het volledige verhaal duurt zo'n 30 minuten (6 fragmenten van ongeveer 5 minuten). De wandeling zelf is ongeveer 1,3 km lang.

Start- en eindpunt

Parking Zeenstraat - Sterrebeek

ter hoogte van het infobord

Leeftijdideaal voor kinderen tussen 4 en 8 jaar
Wat breng je mee?

Smartphone of tablet

Routebeschrijving theaterwandeling

 • Je start aan het infobord (dit ligt aan de ingang van de grote parking aan de Zeenstraat, als je het park binnenwandelt aan je rechterkant)
 • Je wandelt daarna het park naar rechts in, dus tegen de klok in, langs de finse piste in het park (finse piste, is de looppiste met boomschors)
 • Aan de fit-o-meter station 1 vind je verhaaltje 1 terug.
 • Je wandelt langsheen het voetbalveld op de finse piste verder (voetbalveld ligt dan links van je)
 • Dan kom je aan de ingang van de voetbal en chiro Mik Mak containers hier wandel je rechtdoor tussen de containers en de Zeenstraat
 • Verhaal 2 bevindt zich op het einde van de Chiro Mik Mak containers  (op paaltje waar de finse piste opnieuw begint, aan je rechterkant bevindt zich de parking van het jeugdhuis/tennis)
 • Dan wandel je rechtdoor, je komt voorbij de tennis aan je linkerkant, daarna neem je de grote bocht naar links om achter de tennis door te komen (hier ga je dus niet de brug over naar het andere deel Zeenpark)
 • Je wandelt verder langsheen de tennis en dan kom je uit op een brugje, hier bevindt zich verhaal 3
 • Daarna wandel je de finse piste verder af en kom je uit bij fit-o-meter station 7, hier is verhaaltje 4 te vinden
 • Je volgt de finse piste opnieuw verder en dan kom je bij fit-o-meter toestel 5, hier is verhaaltje 5 te vinden
 • Je steekt het brugje over en wandelt verder op de finse piste (je kan een klein omwegje nemen langsheen het multisportveldje, of rechtdoor wandelen en de finse piste daar weer betreden)
 • Je volgt de finse piste verder terug richting de parking, onderweg kom je fit-o-meter station 3 tegen, hier is het laatste verhaaltje te vinden
 • Je wandelt rechtdoor en komt terug uit op je startpunt aan de ingang van het park bij de parking aan de Zeenstraat