Aangifte - Belasting Drijfkracht

Wie drijfkracht of motoren als ondernemer gebruikt, moet daarvoor een belasting betalen. Hiervoor dien je een aangifte in.

De belasting is van toepassing op alle toestellen met een motor. Bijvoorbeeld een koelinstallatie, airco, lift, heftruck, kraan of een landbouw- en nijverheidsmachine.

Lees welke motoren je moet aangeven.

De gemeente verstuurt jaarlijks een aangifteformulier naar gekende belastingplichtigen. Heb je geen aangifteformulier ontvangen? Doe dan zelf de aangifte, ten laatste op 28 februari van het jaar volgend op het belastingjaar.

De aangifte blijft drie jaar geldig. Is er iets veranderd in je situatie? Dan kan je de aangifte binnen de 10 dagen herroepen met een aangetekende brief aan het gemeentebestuur, dienst Gemeentebelastingen, Stationsstraat 8, 1930 Zaventem.

Aannemers met een werf op het grondgebied van Zaventem

Heb je als aannemer een werf op het grondgebied van Zaventem (Zaventem, Nossegem, Sterrebeek, Sint-Stevens-Woluwe) voor een periode van minstens drie maanden? Dan moet je jaarlijks een aangifte indienen.

Meer weten?

Raadpleeg de tarieven en het reglement op https://www.zaventem.be/belasting-op-drijfkracht

Door op de knop 'Start aangifte' te klikken geef je toestemming dat je gegevens worden opgevraagd en een dossier in de backoffice wordt aangemaakt om de verwerking ervan te kunnen uitvoeren.

Start aangifte - Belasting Drijfkracht