Wie een horecazaak wil uitbaten, heeft een horecavergunning nodig. (*)
Om je aanvraag voor een horecavergunning vlot en correct te doorlopen heb je bovendien een ondernemingsnummer nodig. Je kan een ondernemingsnummer aanvragen bij je eigen ondernemingsloket. Meer informatie vind je op de website van Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen.
Voorwaarden:
Je moet voldoen aan verschillende administratieve voorwaarden om een horecazaak te kunnen starten. De aanvraag van je horecavergunning moet je minstens 30 kalenderdagen voor de openingsdatum indienen.
Hou onderstaande documenten bij de hand voor je aanvraag:
- kopie van de oprichtingsakte van de onderneming
- Stedenbouwkundige bestemming van het pand rekening houdend met het gewestplan, de vergunningstoestand van het pand en het kadaster
- brandverzekeringspolis en een verzekeringspolis Burgerlijke Aansprakelijkheid
- drankvergunning
- een geldige omgevingsvergunning voor het horecapand en/of terras
- milieuvergunning (indien van toepassing)
- uitbatingsattest van het FAVV (Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen)
- brandweerpreventieverslag
- terrasvergunning (indien van toepassing)
- moraliteitsvoorwaarden uitbater(s) - Uittreksel Strafregister Model2
Kostprijs
De horecavergunning kost 50 euro.
Meer weten?
Raadpleeg het reglement op https://www.zaventem.be/start-een-horecazaak.
Bij vragen kan je een mailtje sturen naar economie@zaventem.be.
Door op de knop 'Start aanvraag' te klikken geef je toestemming dat je gegevens worden opgevraagd en een dossier in de backoffice wordt opgesteld om de verwerking ervan te kunnen uitvoeren.