Aanvraag inname openbaar domein

Wat?

Wanneer je als particulier, aannemer of nutsmaatschappij tijdelijk het openbaar domein inneemt heb je vooraf de toelating van de lokale politie nodig. Aan deze toelating wordt een signalisatievergunning gekoppeld.

Enkele voorbeelden waarvoor je een toelating nodig hebt:

  • het gebruik van parkeerplaatsen, voet- en/of fietspad voor het plaatsen van een verhuiswagen en -lift, leveren van materialen, ...
  • het plaatsen van containers of stellingen;
  • het leveren en plaatsen van bouwmaterialen waarbij de rijbaan tijdelijk bezet is door een vrachtwagen, kraan, werkzone, ...
  • voor wegenwerken;
  • voor nutswerken.

Hoe aanvragen?

De toelating tot inname van het openbaar domein dien je 10 werkdagen op voorhand aan te vragen door middel van een aanvraagformulier.
Dit formulier kan je:

Het formulier, duidelijk en volledig ingevuld kan je afgeven op het commissariaat of per Email opsturen naar: pz.zaventem.verkeer@police.belgium.eu.

De aanvraag van een signalisatievergunning door een aannemer of nutsmaatschappij is enkel mogelijk met een GIPOD-nummer.

Procedure en voorwaarden

De volledige procedure en voorwaarden met betrekking tot de inname van het openbaar domein vind je op de website van de lokale politie:

Contact & openingsuren

Dienst Mobiliteit

Adres
Steenokkerzeelstraat 56 , 1930 Zaventem
Tel.
02 717 89 41
mobiliteit@zaventem.be
Openingsuren
Vandaag
Nu gesloten
Gesloten
Morgen
Gesloten
Meer openingsuren Dienst Mobiliteit