Aanvraag - Vergunning ambulante handel

Ambulante handel is de verkoop van producten op het openbaar domein met uitzondering van de vaste marktkramers op de wekelijkse markten. Bijvoorbeeld een kraam of foodtruck op openbaar of privédomein. De handelsactiviteit kan tijdelijk, vast of rondtrekkend zijn.

Wens je in de gemeente Zaventem (openbaar of privéterrein) een ambulante activiteit uit te oefenen? Voor je de handelsactiviteit start heb je, naast een leurkaart, een vergunning nodig van het gemeentebestuur. Deze vergunning moet je bij je hebben op het moment van de verkoopactiviteit en moet je op ieder moment kunnen voorleggen.

Ook leurkaart en kermiskaart nodig

Vergeet niet dat je ook een leurkaart nodig hebt om ambulante handelsactiviteiten uit te voeren. Heb je nog geen leurkaart? Dan kan je deze aanvragen via een erkend ondernemingsloket. Je bent vrij om een ondernemingsloket zelf te kiezen.

Kostprijs

De vergunning zelf is gratis. 

Raadpleeg de tarieven op ambulante activiteiten

Meer weten?

Bij vragen kan je een mailtje sturen naar economie@zaventem.be.

Door op de knop 'Start aanvraag' te klikken geef je toestemming dat je gegevens worden opgevraagd en een dossier in de backoffice wordt aangemaakt om de verwerking ervan te kunnen uitvoeren. 

Start aanvraag - Vergunning Ambulante Handel