Negentig jaar Johnny Cash - Guy Swinnen, Nathalie Delcroix, Axl Peleman, Jan Hautekiet,...

Reserveer plaatsen
CC De Factorij
  • do 3 februari 2022van20:00tot22:00

I keep a close watch on this heart of mine 
I keep my eyes wide open all the time 
I keep the ends out for the tie that binds 
Because you're mine, I walk the line 

Johnny Cash – I walk the line 

Vijfenzestig jaar geleden kwam de jonge Johnny Cash onder de vleugels van producer Sam Phillips terecht bij het legendarische Sun Records. Songs uit die eerste periode, zoals Folsom Prison Blues en I Walk The Line groeiden in de loop der jaren uit tot evergreens. Tien jaar later wandelde June Carter zijn leven binnen en schreef voor hem de internationale hit Ring of Fire
Legendarisch waren zijn optredens in de gevangenissen van Folsom Prison en San Quentin. Rauw en ongepolijst bezong hij, daar waar ze het hardst gevoeld werden, de schrijnende rafelranden in de marginaliteit van het bestaan. 

In de jaren ‘90 drong Johnny Cash met zijn American Recordings door tot een jong en alternatief publiek en kregen zijn songs gebracht door Beck, Soundgarden maar vooral Nine Inch Nails (Hurt) onder de deskundige leiding van meesterproducer Rick Rubin een nieuwe dimensie. 

Op 26 februari 2022 zou Johnny Cash negentig jaar zijn geworden. Dit warme eerbetoon aan The Man in Black is in vertrouwde handen bij Guy Swinnen, Nathalie Delcroix, Patrick Riguelle, Bjorn Eriksson, Piet De Pessemier, Axl Peleman, Jan Hautekiet en Ron Reuman. 

Locatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem

Prijs

  • Basistarief 19

Organisatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem