Promise Me - kabinet k

Reserveer plaatsen
  • vr 29 april 2022van19:30tot21:00

"Ode aan de roekeloosheid in tijden van absolute veiligheidsobsessie. Nee, dat is het woord niet, roekeloosheid. Wat dan wel? Geestdrift, gloed. Ja, je moet zuinig zijn op je lijf, maar daarom toch niet zuinig op het leven?" Uit: Ode aan mijn littekens, een pleidooi voor roekeloosheid - David Van Reybrouck 

Een lofzang op de ongetemden, de roekelozen, de dapperen. Een dansvoorstelling in het teken van bravoure, lef en ongeremde overgave. Tomeloos fysiek en driftig, in een danstaal die zich ontwikkelt rond begrippen als slingeren, stuiteren en kantelen. Met lichamen die de extremen opzoeken in tegenspanning. 

Over zekerheden op de helling zetten. Een veelvoud van confrontaties aangaan. Komaf maken met onverschilligheid. Het omarmen van de explosieve krachten die het leven in zich draagt. Over de hunkering naar al wat groots is. Over littekens en de verhalen die ze achterlaten op onze huid. 

Thomas Devos zorgt voor de livemuziek en daagt de dansers uit om hun schrik af te leggen en zich in de arena te gooien, met pure levensdrift. 

Met kabinet k hanteren Joke Laureyns en Kwint Manshoven een danstaal die veel vertelt met weinig, die vertedert en pijn doet tegelijk, die sober en rijk is, abstract en naturel, ernstig en speels. Livemuziek, de aanwezigheid van verschillende generaties op scène en de invloed van de beeldende kunsten zijn constanten in hun werk. Met zijn voorstellingen wil kabinet k een eigen venster op de wereld openen, laten zien hoe het anders kan, stilte plaatsen tegenover een wereld vol stellingen. De poëzie van het werk is universeel. Promise me is een voorstelling voor zowel volwassenen als voor kinderen vanaf 8 jaar. 

kabinetk.be

 

Knutselplezier NA DE VOORSTELLING

Kinderen, met of zonder ouders, kunnen na de voorstelling aan de slag in onze foyer. Samen knippen, plakken en tekenen in het thema van de voorstelling. Deze omkadering is gratis, je hoeft vooraf niet te reserveren. 

Nieuw! Gratis kinderoppas tijdens familievoorstellingen.

Is een van je kindjes jonger/ouder dan de aangeduide leeftijdsgrens van een film- of theatervoorstelling? Terwijl je met de rest van het gezin geniet van de familievoorstelling is je kleine/grote uk in goede handen bij onze gratis kinderoppas. We richten in de foyer een knusse hoek in en schakelen enthousiaste babysitters van de Gezinsbond Groot Zaventem in. Voor meer informatie en reservatie mail naar info@ccdefactorij.be.

Locatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem

Prijs

  • Basistarief 12
  • -26 8

Leeftijd

vanaf 8 tot 88 jaar

Organisatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem