Zwijg! - Bruno Vanden Broecke & Tom Van Dyck

Reserveer plaatsen
CC De Factorij
  • za 21 mei 2022van20:00tot22:00

Twee broers wonen samen in het enige huis dat op de Veldweg 1 staat. Ze leiden er een teruggetrokken bestaan. Niemand in het dorp weet waarvan de heren leven. Volgens sommige dorpelingen komen er regelmatig Chinezen over de vloer. Wat ze daar komen doen, kan niemand vertellen.  En dan neemt een van de broers plots een beslissing. 
Hij nodigt zonder medeweten van zijn broer alle dorpelingen uit in hun huis. Hij heeft hen wat te vertellen... 

Een tragikomische vertelling over zorg dragen voor elkaar, over het recht op een tweede kans en over de mens als sociaal dier. 

Tom Van Dyck zette in oktober 2020 opnieuw de stap naar het theater met Wachten op Godot, dat hij samen met Olympique Dramatique en Toneelhuis maakte. De Standaard schreef: “Na 16 jaar afwezigheid op de planken was Van Dycks comeback trouwens een voltreffer.”  

Dat Tom naast spelen ook schrijft en regisseert toonde hij in tv-werk als Van Vlees en Bloed, Met Man en Macht, Den Elfde van den Elfde enz... Tom deelde al meermaals een filmset met Bruno Vanden Broecke - gekend en geprezen als fantastisch speler - en hij regisseerde Bruno zelfs voor Den Elfde van den Elfde in een rol die speciaal voor hem werd geschreven. De twee broeden al jaren op een volgende samenwerking.  En nu is de goesting zo groot om samen iets wonderlijks voor toneel te maken. Zij twee schrijven, maken en spelen.

Locatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem

Prijs

  • Basistarief 18

Organisatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem