Are we not drawn onward to new erA - Ontroerend Goed

Reserveer plaatsen
CC De Factorij
  • za 16 april 2022van20:00tot22:00

In de zomer van 2019 won Ontroerend Goed met deze voorstelling voor de zevende keer een Fringe First Award op de Edinburgh Festival Fringe. 

Net als de titel, is deze voorstelling een palindroom. Je kan ze van voor naar achter en van achter naar voor bekijken. Want sommige mensen geloven in onze vooruitgang, terwijl anderen net het omgekeerde geloven. Sommigen zeggen dat de wereld naar de kloten gaat, anderen vinden hen doemdenkers. 

Wie er ook gelijk heeft, in onze onophoudelijke vooruitgang hebben we de wereld waarin we leven voorgoed veranderd. Zijn onze acties onomkeerbaar of kunnen we ze nog ongedaan maken? 

Deze voorstelling toont een visuele metafoor voor dit cruciale moment in onze toekomstige geschiedenis. Het volgt de mensheid op weg naar zijn ondergang of redding. 

ontroerendgoed.be

pers

“Dit is een van de allermooiste voorstellingen die Ontroerend Goed ooit maakte, op de grens tussen beeldende kunst en theater, poëzie en politiek. Het stuk oogt prachtig (maar klinkt brutaal ontoegankelijk) tijdens de eerste twintig minuten. Maar die zijn net nodig om die magistrale kanteling mogelijk te maken. Pas zo wordt de voorstelling een helder, wonderlijk statement over hoe we onszelf en onze wereld dreigen te vernietigen.” - Knack ****  

“A technically dazzling, emotionally devastating show about humanity’s point of no return” - Time Out 

Locatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem

Prijs

  • Basistarief 18

Organisatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem