Onheil in Black Creek - Muziektheater De Kolonie

Reserveer plaatsen
  • za 20 november 2021van20:00tot21:30

Een stomende en stampvoetende muziektheaterwestern starring Lucas Van den Eynde, Bo Spaenc en Bart Van Huyck in een oervlaams cowboyverhaal van Hugo Matthyssen

Ooit was Black Creek, genoemd naar de Zwarte Beek die het terrein begrenst, een bloeiend Vlaams westerndorp. Nu moet Dirk, de zoon van de stichter, het uit handen geven. Black Creek wordt iets helemaal anders. De jonge generatie wil er een ‘Educatief en Klimaatneutraal Ervaringsgericht Multicultureel Ecocentrum’ van maken. Het valt onze held, inmiddels een prille zestiger, zwaar om zich aan te passen aan een wereld waarin granola, klimaatspeeltuintjes en het therapeutisch aaien van schapen vanzelfsprekend zijn. Daarnaast is er nog de bizarre nasleep van het wekelijkse spektakel ‘het ophangen van een paardendief’, dat vijftien jaar eerder een keertje fout liep. 

Lucas Van den Eynde is de John Wayne van de Vlaamse TV en theater. Aan zijn zijde staan multi-instrumentalist Bo Spaenc en gitaar-sidekick Bart Van Huyck. Ze gooien zich muzikaal in een duel tussen country & blues en tribale rythmes. De muziek – mét ruimte voor improvisatie – geeft het verhaal de sporen, jaagt de verteller op en laat het publiek wegduiken voor het onverwachte steigeren van het plot. 

Onheil in Black Creek maakt deel uit van een reeks uitdagende confrontaties tussen Muziektheater De Kolonie en grote theaterpersoonlijkheden. Straffe vertellers zoals Peter De Graef, Vic De Wachter, Bruno Vanden Broecke, Warre Borgmans en Tania Van der Sanden gaan een bondgenootschap aan met de muzikale drive van Bo Spaenc en een schare topmuzikanten. 

dekoloniemt.be 

 

Locatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem

Prijs

  • Basistarief 16

Organisatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem