Bad woman - Julie Cafmeyer

Reserveer plaatsen
CC De Factorij
  • za 5 februari 2022van20:00tot21:15

Na haar slimme en vermakelijke bekentenisvoorstellingen De Therapie, Bombastische Liefdesverklaring en Is this porn? No, this is love werpt Julie Cafmeyer zich opnieuw in de ravijnige diepte van de liefde.

 

Voor haar nieuwe, openhartige theatersolo put ze uit ervaringen van ontmoetingen met inspirerende vrouwen en soms verwarrende confrontaties met mannen in onder meer Myanmar, Rwanda en Wit-Rusland. Weliswaar is zij voor buitenlandse bedgenoten een begeerlijke vrouw, maar toch vooral een witte vrouw. Dat ontregelt het machtsspel, ontdekt Cafmeyer. Plotseling is ze niet ondergeschikt aan de seksuele moraal van Europese mannen, maar levert haar westerse witheid verwarrende privileges op. Een feest of een bron van schaamte?

 

Cafmeyers stijl laat zich omschrijven als atypische stand-up comedy, met een aangename zucht naar het onderzoeken van ongemakkelijke situaties. Wrang, rauw en poëtisch. Steeds maakt ze iets los. Of het nu woede, afkeer of bewondering is: haar voorstellingen over vrouw-zijn lokken reacties uit. Ze stelt vragen vanuit de kwetsbare positie van iemand die zoekt. En op vragen komen soms stekelige antwoorden, zo bewijst Bad Woman.

 

Julie Cafmeyer (°1987) studeerde in 2015 af aan de Toneelschool Maastricht als regisseur. Vandaag schrijft en maakt ze theater. In haar theaterwerk combineert ze autobiografische elementen met een transparante speelstijl. Daarbij probeert ze altijd op ingenieuze (lees: interactieve) manier een intensere band op te bouwen met haar publiek. Cafmeyer krijgt steeds meer ruimte in de klassieke media. Ze schrijft momenteel columns voor De Morgen, is te horen op Radio 1 en was te zien in het laatste seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. Waar aanvankelijk veel aandacht ging naar haar bewogen liefdesleven, bestrijkt Cafmeyer ondertussen in haar columns en interventies een heel wat breder palet aan onderwerpen.

 

juliecafmeyer.com

 

 

pers

"Bad Woman van Julie Cafmeyer brengt het beste - en het slechtste - in de man naar boven." - lees de ????-recensie in Focus Knack

Locatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem

Prijs

  • Basistarief 15

Leeftijd

vanaf 16 jaar

Organisatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem