The Music of Ennio Morricone - Ensemble Le Muse

Reserveer plaatsen
CC De Factorij
  • do 25 november 2021van20:00tot22:00

De muziek van ‘maestro’ Ennio Morricone is iconisch. Met een 500-tal soundtracks voor grote bioscoopfilms is hij een van de meest invloedrijke musici van onze tijd. In 2020 stierf hij helaas, maar Ensemble Le Muse eert hem nu door zijn muzikale schat op briljante wijze ten gehore te brengen in een indrukwekkende hommage aan de Italiaanse muzieklegende.

Het ensemble met een volledig vrouwelijke orkestbezetting verdiende haar sporen bij het beroemde kamerorkest Rondò Veneziano. Het orkest staat onder leiding van dirigent Andrea Albertini en wordt bijgestaan door vocaliste Angelica Depaoli, die het publiek beroert en emotionele filmmomenten op het netvlies tovert. Met prachtig vertolkte soundtracks, onvergetelijke filmbeelden, anekdotes en biografische feiten creëert het Italiaanse Ensemble Le Muse een magische sfeer. Een eerbetoon aan een groot talent, dat met zijn epische soundtracks tal van beroemde films muzikale bezieling gaf.

Op het programma staan tal beroemde soundtracks uit het indrukwekkende oeuvre van Morricone. Klassiekers uit het filmrepertoire van het Italiaanse Westernicoon Sergio Leone ontbreken niet, zoals For a few dollars more, The good, the bad and the ugly en het legendarische Once upon a time in the west. Natuurlijk ontbreekt ook The hateful eight niet, waarmee Morricone in 2016 op 87-jarige leeftijd een Oscar voor beste filmmuziek won. Kort daarna ging The Music of Ennio Morricone in première, het eerste concert in een reeks van dertig uitverkochte optredens in Europa.

ensemblelemuse.org

Locatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem

Prijs

  • Basistarief 20

Organisatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem