Schrijvers op zondag: Josse De Pauw

Reserveer plaatsen
  • zo 20 februari 2022van10:30tot12:00

Met Schrijvers op zondag schotelen CC en Bib De Factorij je een flinke portie leesplezier en een zondags ontbijtje voor.

Josse De Pauw schreef nog eens een boek. Hij is een acteur die kan schrijven, dat weten we al langer. Na zijn veelgeprezen Werk en opvolger Nog duurde het meedr dan vijftien jaar voor In open veld er ligt. Er was geen haast bij, er was meer dan genoeg anders. “Dat hij eender waar ter wereld kon gaan zitten en opschrijven wat hij zag en wat hij daarbij dacht en voelde, in zijn eigen taal, was een van de grote geruststellingen in zijn leven geweest”, schrijft hij in In open veld over zijn eigen personage.  

Acteur, auteur en regisseur Josse De Pauw maakt deel uit van de artistieke kern van LOD muziektheater. Hij begint zijn loopbaan in 1976 met Radeis International, een succesvolle theatergroep die voorstellingen speelt over de hele wereld. Vanaf 1985 werkt hij als onafhankelijke theatermaker en gaat hij samenwerkingen aan met acteurs, regisseurs, muzikanten, componisten, schrijvers en kunstenaars als Tom Jansen, Dirk Roofthooft, Luk Perceval, Guy Cassiers, Jan Decorte, Jan Lauwers, David Van Reybrouck, David Claerbout, Michaël Borremans, ... 

In 1989 speelt hij zijn eerste grote filmrol, daarna volgen meer dan vijftig Belgische en buitenlandse films. Naast theaterteksten schrijft hij ook verhalen, observaties en reisverslagen. De teksten zijn verzameld in twee boeken: Werk en Nog. Hij bewerkt Heart of Darkness van Joseph Conrad, Under the Volcano van Malcolm Lowry en In Ongenade van J.M. Coetzee tot theatervoorstellingen. 

Hij is echter vooral de schrijver, speler en maker van succesvolle theaterstukken als Weg, Larf, Übung en veel meer. Vanaf 2016 werkt Josse De Pauw aan zijn trilogie, een coproductie tussen LOD muziektheater en KVS. In februari 2017 ging het eerste deel De Helden in première, in juni 2017 het tweede luik De Mensheid en juli 2018 het slotstuk De Blinden. Met A Concert Called Landscape werpt hij een blik op de landschappen die ons leven en onze visie vormgeven. 

Locatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem

Prijs

  • Basistarief 7

Organisatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem