Bartlebabe - Anna Franziska Jäger & Nathan Ooms

Reserveer plaatsen
CC De Factorij
  • za 12 maart 2022van19:30tot20:30

Wat is de impact van verregaande digitalisering op ons leven? Op welke manier verandert het de manier waarop we denken, voelen, spreken of liefhebben? Maak kennis met Bartlebabe, een creatuur van Anna Franziska Jäger en Nathan Ooms, een figuur tussen mens en algoritme.

Bartlebabe is de derde voorstelling van Anna Franziska Jäger en Nathan Ooms. De voorstelling neemt de novelle Bartleby, the scrivener (1853) van de Amerikaanse schrijver Hermen Melville (van o.a. Moby Dick) als uitgangspunt om te kijken naar een wereld die getekend lijkt door een doorgedreven digitalisering en de daarmee gepaard gaande rationalisering van ons bestaan. Wat betekenen deze evoluties voor de notie van subjectiviteit en wat is hun invloed op menselijke relaties? Hoe veranderen deze evoluties de manier waarop we ons uitdrukken en onszelf begrijpen? Valt er nog aan te ontsnappen? 

Bartlebabe wordt een hedendaags saterspel getekend door het verlangen ruimte te geven aan het onvoorspelbare en onwaarschijnlijke.  

Anna Franziska Jäger (1996) behaalde in 2020 haar master Drama aan de School of Arts|KASK Gent. Haar masterproef Bartlebabe is de derde samenwerking met Nathan Ooms na de voorstelling As a matter of fiction (2018) en Some Things Last A Long Time (2019).  

Nathan Ooms (1996) behaalde in 2019 zijn masterdiploma Drama aan de School of Arts|KASK Gent. Momenteel volgt hij het STUDIOS programma aan de dansschool P.A.R.T.S. . 

Locatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem

Prijs

  • Basistarief 16

Leeftijd

vanaf 16 tot 26 jaar

Organisatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem