Stille Nacht - Max Last & K.M. Broedermin

Reserveer plaatsen
  • za 22 januari 2022van20:00tot22:00

Theatergezelschap Max Last speelt op locatie in de parochiezaal van Sterrebeek, in samenwerking met De Koninklijke Muziekvereniging Broedermin.
 
Een lokale fanfare, een verjaardag en een herdenking, een alom bekend maar door iedereen verzwegen geheim en nog maar één laatste repetitie voor het kerstoptreden. Dat is de insteek voor Stille Nacht, een zwarte komedie waarin de ogenschijnlijk kleinburgerlijke moeilijkheden van de fanfareleden komen bovendrijven ... op het verkeerde moment. 

François is te laat. Rollen moeten verdeeld worden en muziek gerepeteerd, maar Irma is jarig en wil trakteren. Margje zou voor het eten zorgen, maar komt net uit het ziekenhuis en de oogst is mislukt. Irma aast allang op de rol van de maagd Maria en Arno wil wel kindeke Jezus spelen. Wanneer een effectieve Maria, de vrouw van Arno waar niemand het bestaan van afwist, als een deus ex machina op de repetitie verschijnt, breekt de voorgehouden spiegel in duizend stukken. De fanfare zet ongevraagd in als de ruzie te hoog oploopt … 

Stille Nacht ademt de sfeer van het plattelandsleven, het typische ons-kent-ons. Maar of we elkaar werkelijk willen kennen is maar de vraag. Als het erop aankomt is de enige manier om de aandacht van de eigen geheimen weg te houden door de focus te leggen op de geheimen van anderen.  

Na Spinnenmetenknippen, Niks is wat het lijkt en Duizend dingen achter deuren bouwt het gezelschap met Stille Nacht verder op de traditie om weer op een bijzondere locatie te spelen. Dit is de tweede productie van de vernieuwde ploeg van Max Last, na de coronaproof straattheatervoorstelling Van raam tot raam – Veel gelach en minstens één traan afgelopen zomer. 

maxlast.be 

broedermin.be 

Locatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem

Prijs

  • Basistarief 18

Leeftijd

vanaf 16 jaar

Organisatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem