Brain Freeze - Tim Oelbrandt

Reserveer plaatsen
CC De Factorij
  • vr 14 januari 2022van20:00tot22:00

Hoe kunnen we ons leven zo lang mogelijk rekken? Sommigen zoeken hun heil in botox, vitaminesupplementen of yoga. Anderen vinden troost in een leven na de dood. Brain Freeze zet onze drang naar eeuwig leven in de schijnwerpers.

 

Verwacht van Tim Oelbrandt geen klassieke goochelshow. Hij mengt hypnose, theater en filmprojecties met livemuziek van Lili Grace. De magie doet de grens tussen fictie en werkelijkheid vervagen. Black Mirror, maar dan echt.

 

Tijdens Brain Freeze zit je voortdurend op het puntje van je stoel, tenzij je misschien zélf op het podium gevraagd wordt. Tim leest je diepste gedachten, hij manipuleert je vrije wil en downloadt zomaar je herinneringen. Zelfs die zijn niet veilig in zijn buurt. Maak dit mee, want je gelooft je eigen ogen niet!

 

Tim Oelbrandt was al geen onbekende meer in de underground magic community. Nu leert ook het grote publiek hem kennen. Zijn eerste magische theatervoorstelling Heen en terug viel bij jong en oud erg in de smaak. Daarnaast is hij ook magic consultant voor diverse theater- en tv-producties. Hij bedenkt en ontwikkelt trucs voor tv-goochelaars. Zo werkte hij mee aan de reeks Nicholas en Dat belooft voor later op VTM en Donovan op RTL. In 2017 won hij de Grandprix op het Open Dutch festival of magic.

 

Onder de naam Lili Grace doen de zussen Nelle en Dienne Bogaerts ongemeen boeiende dingen met twee stemmen, cello, keyboards en elektronica. In 2012 haalden ze de finale van Humo's Rock Rally en ze deden voorprogramma's voor onder meer Trentemøller, CocoRosie en Nils Frahm. Ze maakten muziek voor enkele theaterproducties en brachten ook een eerste EP uit. Nelle en Dienne staan naast Tim op het podium en zorgen voor de gedroomde dark-popsfeer.

 

Dimitri Duquennoy is een beslagen theatermaker en bekend gezicht bij het Toneelhuis, hetpaleis, Theater FroeFroe, Tutti Fratelli, Toneelacademie en Theaterfestival Maastricht, Bruno Vansina (Art spot en Rumoer), De Kolonie MT,...

 

timoelbrandt.be

 

 

Locatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem

Prijs

  • Basistarief 15

Organisatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem