Odyssee - Theater FroeFroe

Reserveer plaatsen
  • vr 6 mei 2022van20:00tot22:00

Een theatervoorstelling met drie geniale poppenspelers, drie supersonische dansmensen en één waanzinnige muzikante vol video, pop en actie naar de meest waanzinnigste queeste in de geschiedenis van de mensheid.

Theater FroeFroe heeft een grote liefde voor het klassieke repertoire. Eerder speelden ze o.a. Midzomernachtsdroom, Macbeth, Orfee, Labyrinth, Helena … Deze keer gaan ze aan de slag met de Odyssee, naar een nieuwe tekst van Michael De Cock.

 

Na tien jaar is de oorlog om Troje eindelijk voorbij. De Griekse overwinnaars en helden keren weer naar huis. Allemaal, behalve één: Odysseus. Hij is spoorloos. Zijn zoon en vrouw wachten op hem. Samen met zijn moeder tuurt Telemachos elke avond hoopvol over de wijnrode zee. Maar zijn vader Odysseus komt maar niet thuis. Is hij gestorven op het slagveld? Verdronken op zee? Of is er iets anders aan de hand? Op een dag is Telemachos het wachten moe. Hij besluit zijn vader te gaan zoeken.

 

Het verhaal van Odysseus wordt verteld vanuit het standpunt van een zoon en een moeder die reeds te lang wachten op zijn komst. De held, die wel een hele lange weg naar huis neemt, heeft een boel uit te leggen!

 

Michael De Cock is naast directeur van de KVS ook een gewaardeerd jeugdauteur. Hij houdt van de klassiekers. In KVS liet hij al de ganse Odyssee opvoeren. Vliegen tot de hemel (naar Ovidius) won een Zilveren Griffel en Veldslag om een hart (naar de Illias) werd bekroond met een Boekenleeuw.

froefroe.be

 

 

Gratis kinderoppas tijdens familievoorstellingen

Is een van je kindjes jonger/ouder dan de aangeduide leeftijdsgrens van een film- of theatervoorstelling? Terwijl je met de rest van het gezin geniet van de familievoorstelling is je kleine/grote uk in goede handen bij onze gratis kinderoppas. We richten in de foyer een knusse hoek in en schakelen enthousiaste babysitters van de Gezinsbond Groot Zaventem in. Voor meer informatie en reservatie mail naar info@ccdefactorij.be.

Locatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem

Prijs

  • Basistarief 14
  • -26 10

Leeftijd

vanaf 10 tot 100 jaar

Organisatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem