H O M A N - Collectif Malunés - Vincent Bruyninckx & Vejde Grind

Reserveer plaatsen
  • vr 25 februari 2022van20:00tot22:00

Collectif Malnués won de Vlaamse Gemeenschapsprijs Ultima in de categorie Circus in 2016. 

H O M O T I O N  
H O M A D E  
H O M A N  
H O M O  
H O W  
H O  

Twee lichamen vullen het podium. Vejde Grind, 1.90m, 80kg, met het lichaam van een Zweedse holbewoner. Vincent Bruyninckx, 1.70m, 60kg, met een French frite lichaamstype. Ze ontmoetten elkaar voor het eerst in de circushogeschool in Brussel (ESAC) in 2016. Ze zijn beiden gespecialiseerd in 'roue Cyr', een acrobatisch rad. Hun wegen en wielen raakten in elkaar verstrengeld.   

Beiden delen een passie voor het absurde en het onbestaande en zijn steeds op zoek naar orde in de chaos die ze zelf neerzetten. Een van hen vindt troost in het verleden, in nostalgie en in een terugblik op wat is geweest.  De ander loopt met zijn hoofd al in de toekomst, leunt voorover, kijkt uit naar wat nog niet gebeurd is. 

De voorstelling is geïnspireerd op onze gevoelens in relatie tot de gedachte ‘Wat gebeurt er na de ondergang van de mensheid?’. Als makers is het hun bedoeling om existentiële vragen te stellen, eerder dan ze te beantwoorden. Ze geloven dat de antwoorden voortdurend veranderen in de evoluerende lijn die het leven is. Ook wanneer je je ogen sluit, blijft een beeld van het fysieke achter op het netvlies. Het licht versmelt met het donker en het denkbeeldige met het fysieke. Misschien is net dàt het moment waarop de voorstelling zich afspeelt. 

H O M A N - Een verwijzing naar de mens? Een referentie naar thuis? Naar de man? Of misschien een suggestie voor noch echt thuis, noch helemaal menselijk. Niet helemaal man. Niet helemaal wat je denkt dat het is. Niet helemaal wat je dacht te herkennen. Bijna, maar niet helemaal. 

H O M A N is een project gecreëerd door Vejde en Vincent met de steun van het Frans-Belgische circusgezelschap Collectif Malunés. Het gezelschap werd opgericht in 2009 en is ontstaan uit het onverzadigbare verlangen om zich op het podium en op straat artistiek te verrijken. Vandaag de dag, nu onze maatschappij steeds individualistischer wordt, wil het gezelschap een collectieve visie verdedigen. Ook al lijkt het misschien utopisch, het collectief wil blijven experimenteren, spelen en werken aan solidariteit tussen gezelschappen, kunstenaars, toeschouwers en landen. 

 

Locatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem

Prijs

  • Basistarief 15

Leeftijd

vanaf 8 tot 88 jaar

Organisatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem