Saturday Moon - Chantal Acda

Reserveer plaatsen
CC De Factorij
  • vr 4 februari 2022van20:00tot22:00

Chantal Acda kennen we onder andere als zangeres bij Isbells, al raakte ze in het betere indiecircuit doorheen de jaren en platen ook zieltjes als soloartiest. Albums werden nationaal en internationaal telkens opnieuw met veel liefde onthaald. Samenwerken deed ze met muzikanten zoals Nils Frahm en Peter Broderick. 

Haar nieuwe album Saturday Moon moest een klein en intiem album worden; liedjes met verhalen van ons allen, opgenomen met één enkele microfoon in de kamer. Zo moeilijk kon dat niet zijn, net nu we in een lockdown terechtkwamen. Maar het werd moeilijker dan gedacht, want dat laatste is in al haar enthousiasme behoorlijk mislukt en dus is Saturday Moon uiteindelijk een kleurige samenstelling van verrassende samenwerkingen geworden, met bijdragen van o.a. Borgar Magnason (Sigur Rós, Damian Rice), Alan Sparhawk en Mimi Parker (Low) en Madeena Dicko en Sylvie Nawasadio (ex-Zap Mama). Maar ook vaste waarden als Eric Thielemans, Niels van Heertum en Alan Gevaert (dEUS), die Acda ook live begeleiden, en Bill Frisell en Shahzad Ismaily (Marc Ribot, Tom Waits) zijn opnieuw van de partij. Je hoort het: het idee met de microfoon in de kamer werd al snel opgeborgen. En maar goed ook. 

 

 

pers

  • "Voor Saturday Moon van Chantal Acda trekken we een vers blik superlatieven open" - HUMO ????1/2 
  • "Zij is het die met haar zuivere, zalvende stem de fraai verwoorde zoektocht naar connectie en innerlijke rust naar een zeldzaam hoog niveau tilt." - OOR 

Locatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem

Prijs

  • Basistarief 17

Organisatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem