Still a bird - Rebecca Lenaerts

Reserveer plaatsen
CC De Factorij
  • za 12 maart 2022van18:00tot18:50
  • za 12 maart 2022van19:30tot20:20

Birdwoman wordt geboren, leeft, speelt en danst, totdat ze terug verdwijnt naar een andere wereld. We zijn stille getuigen in haar wereld, waar ze verandert van object naar dier naar mens en terug. De toeschouwer wordt uitgenodigd om zijn gezichtsveld te verruimen en mee te reizen in een wereld die er ons aan herinnert dat het menselijk lichaam, de natuur en de droomwereld onafscheidelijk zijn. 

Still a bird is een intieme soloperformance zonder woorden, op de grens tussen theater, dans en beeldende kunst, die het spanningsveld opzoekt tussen verschijnen en verdwijnen, tussen de waarnemings- en verbeeldingswereld.  

In 2015 begon Rebecca Lenaerts spontaan met vogelveren op te rapen op de straten van Berlijn. Het verzamelen van veren groeide uit tot een ritueel van wassen, drogen, behandelen en conserveren. In november 2018 begon ze de veren een voor een op een deken te naaien. Een monnikenwerk. Ze maakte een verenmantel. Birdwoman werd geboren. In oude mythen is zij de poortwachtster tussen de mensen- en dierenwereld.  

Rebecca Lenaerts volgde de acteeropleiding aan het Institute for Theatre, Cinema and Sound (RITCS) in Brussel. In haar artistieke werk zoekt ze steeds de kruisbestuiving op tussen theater en andere disciplines. De afgelopen jaren maakte het vertellen van verhalen geleidelijk plaats voor de stille taal van het lichaam. Geïnspireerd door het Japanse Butoh, een vorm van danstheater, maakt ze nu werk waarin ze haar eigen fysieke aanwezigheid en kwetsbaarheid centraal stelt. Lenaerts volgde training bij verschillende Butohmeesters in Europa, USA en Japan. Voor Still a bird liet ze zich begeleiden door danseres en choreografe Tijen Lawton.

rebeccalenaerts.net

Locatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem

Prijs

  • Basistarief 16

Organisatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem