Zwaar leven - Amelie Albrecht

  • do 8 december 2022van20:00tot21:30
Over het leven van Amelie Albrecht kunnen we kort zijn: niet noemenswaardig. Na acht jaar tekenacademie kon ze nog niet tekenen, jarenlang vioolles volgen leverde haar nog geen vaag gevoel voor muziek op en paardrijden moest ze opgeven omdat ze allergisch werd voor dieren. En dan zwijgen we nog over haar schoolcarrière.

Amelie kreeg haar hele leven te horen dat ze nergens zou komen met haar grote mond en neiging om alles in het belachelijke te trekken. Een eigenschap die haar vroeger voortdurend in de problemen bracht, maar haar in 2018 wel de overwinning van Humo’s Comedy Cup opleverde. Sindsdien verdient ze geld door zichzelf te zijn: charmant onverschillig. En toch is het leven er niet bepaald lichter op geworden. Blij moeten zijn omdat je dan toch iets van je leven maakt is ook een opgave.

Amelie’s comedy wordt gekenmerkt door een stevige portie je m’en foutisme en zelfrelativering. Pure stand-up comedy van het energiezuinige soort.

PERS
“Albrecht heeft alles - goede timing, veel zelfrelativering, een dictie met groeipotentieel, een heldere blik en een goed hart. Ze beschikt over moppenmunitie. Die munitie schiet ze trefzeker af. Ze is op haar best wanneer ze - leunend op haar microfoonstandaard - een taboe verbrijzelt met een mening die zo messcherp en goudeerlijk is dat het hilarisch wordt. Amelie bewijst in ‘Zwaar Leven’ dat ze verdraaid goed weet hoe ze het publiek moet bespelen. Op de scène staat ze met een glas Duvel in de hand, moppen tappend om de absurditeit van het bestaan te ontmaskeren. Ze blijkt er een kei in.” – Knack Focus

ameliealbrecht.be

Locatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem

Prijs

  • Basistarief 16

Organisatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem