Woordstorm poëziefestival - curator Jeroen Olyslaegers

CC De Factorij
  • za 28 januari 2023van20:00tot22:00
Woordstorm is het jaarlijkse poëtische feest dat plaatsvindt tijdens de Poëzieweek. Hét moment om woord en woorden in al hun facetten te beleven en artiesten een podium te bieden met hun creaties en interpretaties.

Bijzonder verheugd zijn we met de curator van deze editie: Jeroen Olyslaegers. Gekend bij het grote publiek door zijn felgesmaakte romans, theaterteksten en columns, verrast hij je deze avond op het podium van CC De Factorij met zijn kwaliteiten als performer.

Jeroen Olyslaegers treedt vaak op met auteur en zangeres en tevens zijn vrouw Nikkie van Lierop. Toen zijn boek Wildevrouw in 2020 uitkwam, puurde hij daar een lyrische tekst uit, de rouw van beer, om op het podium te kunnen brengen. In 2021 was multi-instrumentalist (saxen, electronica, gitaar) en componist Eric Sleichim (Bl!ndman) bereid om samen met Nikkie en Jeroen een live performance te doen voor het Brusselse literaire festival Passaporta, weliswaar als livestream vanwege de coronamaatregelen. Deze drie kunstenaars hadden al eerder samengewerkt en geïmproviseerd rond gedichten van Emile Verhaeren in 2016.

Tijdens Woordstorm brengt dit trio een stuk uit de rouw van beer en nodigt Jeroen nog andere woord performers uit die in dezelfde muzikale setting hun werk zullen brengen, zoals dichter Sarah Wagemans. Haar debuut Loopgravenonderbreking brengt poëzie over het leven gelijk het is. Ook woordkunstenaar Hind Eljadid komt langs met een flinke portie spoken word en slam poetry.

Daarnaast mag je traditiegetrouw de bekendmaking verwachten van de laureaten van de poëziewedstrijd in samenwerking met Bib De Factorij.

Locatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem

Prijs

  • Basistarief 12

Organisatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem