Poëtische lunch - De Sneeuwmakers & Boek - Steen - Papier - Annelies Van Hullebusch

CC De Factorij
  • za 28 januari 2023van14:00tot15:10
12U30: POËTISCHE LUNCH MET MUZIEKPOËZIE DOOR DE SNEEUWMAKERS

Speciaal voor de Poëzieweek en in het kader van het poëziefestival Woordstorm trakteren we je op een heerlijke poëtische lunch in Eetcafé De Factorij. Laat je verwennen door uitbaters Delphine en Jan en hun verrassende keuken terwijl je geniet van muziekpoëzie gebracht door de bekroonde dichter Peter-Holvoet Hanssen en accordeonist Sebastian Enriques aka De Sneeuwmakers.

Wat is poëzie zonder muziek? Alom geprezen en vaak bekroond (stads)dichter Peter Holvoet-Hanssen (°1960) brengt een zelfbedacht bezinningsmoment. Hij gaat terug naar de bron van de poëzie – van werveling naar verstilling – met een meesterlijke muziekcompagnon: Sebastian Enriques. De veelzijdige accordeonist maakt van zijn instrument een wendbare schotelantenne, broos en breekbaar, dan weer speels en virtuoos de wolken volgend. Hij duikt in een breed spectrum van uiteenlopende composities – van Astor Piazzolla tot Richard Galliano – die hij met de grootste gedrevenheid vertolkt.
Muziek en poëzie zorgen voor een fonkeling in de duisternis. Laat je meevoeren en ga op belevenis in de toverbol van deze ‘sneeuwmakers’.

Na al dat moois schuif je door naar de tactiele en poëtische voorstelling BOEK-STEEN-PAPIER van Annelies Van Hullebusch.

14U00: BOEK-STEEN-PAPIER
Annelies Van Hullebusch vertrekt voor BOEK-STEEN-PAPIER vanuit enkele ‘mijlstenen’ die haar leven hebben bepaald, beïnvloed en verrijkt. Daar maakt ze een tactiele voorstelling van op de manier die haar zo eigen is: vol ambacht, detail, poëzie, papier, maquettes, projecties, kleur en schoonheid. Ze verhoudt zich in verschillende lagen en op verschillende afstanden tegenover beeld en geluid. Ze interviewt, praat, combineert, tekent, concludeert en fantaseert.

Het publiek zit op de tribune met een mooi gebonden boek op schoot, dat uit vijf hoofdstukken bestaat. Hun blik reist tussen foto’s, woorden en tekeningen in het boek, beelden op het podium en de verhalen die Annelies live vertelt. Nieuw gecomponeerde muziek klinkt dichtbij of veraf. Elk hoofdstuk heeft een persoonlijke aanleiding, maar zoomt uit naar een universeel verhaal over kracht, overtuiging en zwakte. Een individuele leeservaring en gemeenschappelijke kijkervaring raakt op die manier met elkaar verweven.

anneliesvanhullebusch.be

Locatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem

Prijs

  • Basistarief 14

Organisatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem