Chutney en curry maken

Tickets en inschrijven
Cultuurcentrum De Factorij
  • ma 15 april 2024van19:30tot21:30
  • ma 13 mei 2024van18:30tot22:00
Heel wat eten en eetbaars belandt nog steeds in onze vuilnisbak. In deze kookworkshop verkennen we samen verschillende technieken om voeding langer te bewaren. We gaan aan de slag met verrassende recepten en maken ook tijd om te proeven. In Zuid-Oost-Azië combineren ze inmaken met suikers en zuren om unieke chutneys te maken. Chutneys zijn grove sauzen die door middel van suikers en azijn maanden kunnen bewaren. In de eerste sessie maken we klassiekers als tomaten- en mangochutney en vullen ons gamma aan met eigen combinaties. In de tweede sessie serveren we de chutneys bij een assortiment curry’s. Een curry is een gerecht dat op smaak wordt gebracht met een verschillende specerijen. Voor dit feestbuffet mag iedereen iemand mee vragen om aan te schuiven aan de uitnodigende tafel. Jouw genodigde mag komen eten tegen 20u.

In samenwerking met CSA Boerderij Bioberg, Cultuurcentrum De Factorij, Integratiedienst Zaventem, Saamo Zaventem - Buurthuis Mozaïek

Begeleiders: Renate Coen

Locatie

Cultuurcentrum De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem

Prijs

  • Basistarief 45
  • Sociale prijs - 9.00 9

Organisatie

Avansa Halle-Vilvoorde vzw
Kattestraat 25 , 1745 Opwijk