Double Bill - Zero Years Kid & Kau Trio

Koop tickets
Cultuurcentrum De Factorij
  • vr 8 december 2023van20:00tot22:00

Tijdens deze concertavond kan je twee spannende Belgische jazz formaties ontdekken voor de prijs van één. We starten met het kleurrijke Joachim Badenhorst’s Zero Years Kid en sluiten af met de Brusselse jazz/hiphop sensatie KAU Trio. Dit is een staand concert in de Stockmanszaal.


---


Joachim Badenhorst's Zero Years Kid


Rietblazer Joachim Badenhorst is een van de boeiendste en meest avontuurlijke Belgische jazzmuzikanten van de voorbije twee decennia. De voorbije jaren kon je hem horen bij o.m. aki, Porous Structures, The Free Orleans Rebel Band, het Lennart Heyndels Quartet en talloze andere bezettingen.


Jazz zit zeker nog in Zero Years Kid, maar Badenhorst beschouwt dit project ook als een speeltuin om andere ideeën en interesses een plaats te geven. Samen met Jan de Vroede, Lennart Heyndels en Erik Heestermans brengt hij een kleurrijk amalgaam van jazz/improvisatie, pop, experiment en r&b, met speelse, poëtische teksten in zijn moedertaal. Zijn klarinet en sax vult hij aan met samples en elektronica en het resultaat is een verrassende fantasiewereld waarin het heerlijk verdwalen is. En dat slaat aan, want zelfs kunstenaar Rinus Van De Velde, die al de hoes maakte voor zijn soloalbum The Jungle He Told Me, is grote fan en zal een bijdrage leveren aan de concerten van Zero Years Kid.


KAU Trio


We sluiten de avond af met KAU trio, een internationaal trio gevestigd in Brussel. Ze vertegenwoordigen verschillende Europese achtergronden en die samenkomen in de geest van de stad waar de bandleden zijn opgegroeid. Geïnspireerd door jazz, creëren ze een head-bobbing sfeer met behulp van bassy beats en pakkende melodieën. Door het gebruik van akoestische instrumenten blijft het trio trouw aan een organisch en rijk geluid, waarbij ze zichzelf de vrijheid geven om te improviseren en spontaan te reageren. Beïnvloed door artiesten als BADBADNOTGOOD & Christian Scott is hun muziek origineel en gedurfd.


Niemand minder dan jazz en hiphop connaisseur Lefto selecteerde hen voor zijn Lefto’s Jazz Cats volume 2 album, waarop hij alle te ontdekken Belgische jazzbands samenbrengt. Daarnaast waren ze ook één van de finalisten van de Vi.be Sound Track wedstrijd voor opkomend talent.


 


In De Factorij stellen ze hun hun eerste album The Cycle Repeats voor.CREDITS


JOACHIM BADENHORST
KLARINET, SAX, ZANG JOACHIM BADENHORST
KEYS JAN DE VROEDE
BAS, ZANG, SYNTHS  LENNART HEYNDELS
DRUMS, ZANG ERIK HEESTERMANS


KAU TRIO
KEYS JAN JANZEN
BASS MATTEO GENOVESE
DRUMS ANDRÉ BREIDLID 


Locatie

Cultuurcentrum De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem

Reserveer

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Contact

Organisatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem