Infamous Offspring - Ultima Vez

Koop tickets
Cultuurcentrum De Factorij
  • vr 19 april 2024van20:00tot22:00

Infamous Offspring is een fictief dans-, film- en theaterstuk geïnspireerd op Griekse personages. Over een nieuw samengesteld gezin waarvan de ouders iconische muzikanten zijn en de nakomelingen een groep beruchte maar gevoelige dansers. 


Infamous Offspring grijpt terug naar de verhalen uit de Griekse mythologie, familiesoaps en archetypische verhalen over de disfunctionele familie rond de goden. Oerverhalen over ouders en kinderen, over macht, verleiding, agressie, vernedering, uitsluiting, manipulatie, schoonheid, sluwheid, … Oude verhalen die door overdracht door de tijd reisden, creëren een herkenbare hiërarchie van hedendaagse ouders versus hun kinderen.  


De ouders in Infamous Offspring zijn gefilmde personages in interactie met hun negenkoppige kroost op het podium. Warren Ellis, volbloed muzikant, schrijver en componist zal de rol van de vader spelen en de muziek voorzien. Israel Galvan, flamenco-icoon, speelt de beste vriend van de familie en communiceert enkel door middel van zijn ritmische lichaamsexpressie. Fiona Benson, schrijver van furieuze, extatische gedichten met een onwankelbare vastberadenheid, donkere verbeelding en zelfrelativering. Ze herwerkt oude mythes naar de hedendaagse samenleving en mengt plechtigheid met lyriek in de wisselwerking tussen film en podium en als inspiratie voor de dansers en de muzikanten.  CREDITS


LEIDING & SCRIPT WIM VANDEKEYBUS  
MUZIEK WARREN ELLIS 9  
DANSERS   
CO-PRODUCTIE TEATRO COMUNALE DI FERRARA, THÉÂTRES DE LA VILLE DE LUXEMBOURG & KVS  

Locatie

Cultuurcentrum De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem

Prijs

  • Basistarief 28

Reserveer

Contact

Organisatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem