Looking Within - Brussels Jazz Orchestra Met Philippe Thuriot

Koop tickets
Cultuurcentrum De Factorij
  • vr 26 april 2024van20:00tot22:00

* Dit concert vindt plaats in de Sint-Martinuskerk. De tickets zijn ongenummerd (vrije zit). *  


---


Met Looking Within wil Brussels Jazz Orchestra, kortweg BJO, een tegenwicht bieden voor de drukke, hectische en digitale maatschappij van vandaag: samen met accordeonist Philippe Thuriot creëert BJO een repertoire dat het publiek uitnodigt voor een moment van bezinning. 


Nieuwe fluisterstille maar krachtige composities worden neergepend door Bert Joris, die vertrouwd is met de veelzijdigheid van het orkest en eerder al met hen samenwerkte voor o.a. Smooth Shake (2016) en Signs and Signatures (2010). Looking Within brengt het publiek samen in akoestische ruimtes zoals kerken, kathedralen en gelijkaardige plekken die aansluiten bij de bijzondere kracht van dit fonkelnieuwe repertoire. Tijdens een bezinnende ervaring voor zowel muzikant als toeschouwer, wordt de gebruikelijke orkestrale opstelling in vraag gesteld. 


Brussels Jazz Orchestra brengt jazz met een dynamische, orkestrale sound, geworteld in de jazztraditie. Het enige professionele groot jazzorkest van België heeft een reputatie die reikt van Singapore tot New York en is een graag geziene gast op festivals en podia over de hele wereld. 


Accordeonist Philippe Thuriot is al 30 jaar te zien op internationale podia. Tijdens zijn veelzijdige carrière proefde hij van dansvoorstellingen (o.a. met Alain Platel), klassieke muziek (o.a. improvisaties op muziek van J.S. Bach), samenwerkingen met grote bands en ensembles (o.a. WDR Bigband, Symfonieorkest Vlaanderen) en van projecten met klinkende namen uit de internationale jazzscene (o.a. Maria Schneider, Ellery Eskelin).  CREDITS


ACCORDEON PHILIPPE  THURIOT    
SAXOFOON FRANK VAGANÉE, DIETER LIMBOURG, KURT VAN HERCK, BART DEFOORT & JOPPE BESTEVAAR     
TROMBONE MARC GODFROID, LODE MERTENS, FREDERIK HEIRMAN & LAURENT HENDRICK     
TROMPET SERGE PLUME & NICO SCHEPERS   


Locatie

Cultuurcentrum De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem

Prijs

  • Basistarief 24

Reserveer

Contact

Organisatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem