De Droom van Philo - Steven Van Herreweghe - GEANNULEERD

Reserveer plaatsen
CC De Factorij
  • vr 5 maart 2021van20:00tot22:00

In 1920 ploegt de 14-jarige boerenzoon Philo Farnsworth het patattenveld om en krijgt een ingeving waardoor hij de basis voor televisie legt. Hij gaat aan de slag en creëert zo een van de grootste uitvindingen van de 20ste eeuw. In 1971 sterft hij verbitterd en laat een uitvinding na waar hij helemaal niet fier op is. In 2019 verschijnt Philo’s geest aan het bed van Steven. Hij vraagt hem wat er met zijn uitvinding gebeurd is sinds zijn overlijden. De volgende nacht zal hij terugkeren om het verhaal van televisie te horen.

 

In De droom van Philo brengt Steven het bewogen verhaal van televisie, haar makers en haar kijkers. Hoe tv mensen heeft doen vliegen of hun leven compleet heeft verwoest. Het wordt een rollercoaster van verhalen en fragmenten, waarin Steven de strafste en meest onthutsende tv-gebeurtenissen wereldwijd tegen het licht houdt. Bereid je voor op zingende politieagenten, Britse naakte kindervrienden, Duitse Tirolertongen en Japanse schoeneters.

 

De droom van Philo is een ontroerende, soms pakkende, maar vooral geestige en warme theatershow, waarin Steven Van Herreweghe zijn grote liefde voor tv eindelijk combineert met zijn eerste liefde: het theater. Waarschuwing: kan sporen van musical bevatten.

 

Steven Van Herreweghe groeide op in Aalst. Na enkele theaterproducties bij Bronks maakte hij zijn tv-debuut bij Ketnet. Hij presenteerde bij Studio Brussel drie seizoenen Cuisine-x en stond mee aan de wieg van VIER. Voor televisie maakte hij De jaren stillekes en De Pappenheimers. Tegenwoordig is hij Van Algemeen Nut op Eén.

 

stevenvanherreweghe.be

 

 

 

Locatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem

Prijs

  • Basistarief 21

Organisatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem