Melody 50 - Gainsbourg pour toujours - GEANNULEERD

Reserveer plaatsen
CC De Factorij
  • vr 5 februari 2021van20:00tot22:00

Als er in de geschiedenis één plaat is die een monument binnen het popgenre kan worden genoemd, dan is het wel Histoire de Melody Nelson. Verschenen in 1971, geldt het meesterwerk van Serge Gainsbourg nu nog steeds als het invloedrijkste Franse popalbum ooit.

 

Histoire de Melody Nelson was een heuse labour of love voor Gainsbourg, die zich tot dan toe vooral had doen gelden als zanger van aanvankelijk vrij klassieke chansons en daarna als de vervaardiger van weliswaar geniale maar tezelfdertijd uitgesproken ‘lichte’ muziek, met liedjes als Initials B.B. en Je t’ aime… moi non plus, het provocerende duet met muze Jane Birkin. Het bracht hem roem à volonté. Maar Gainsbourg wilde meer. Jane Birkin hielp hem met Histoire de Melody Nelson opnieuw dé artistieke top te bereiken.

 

Maar wat is het nu toch dat deze plaat een halve eeuw na verschijning nog altijd zo tijdloos aantrekkelijk maakt? Het antwoord op die vraag tracht bassist en arrangeur Tim Vandenbergh (o.a. The Colorist Orchestra) in de voorstelling Melody 50 te vinden, door onder meer te wijzen op de maatschappelijke relevantie van het album, die vandaag misschien wel meer dan ooit als een paal boven water staat. Pieter-Jan De Smet is hierbij, als gepassioneerd vertolker en mannelijke protagonist, de perfecte bondgenoot. Terwijl Lies Steppe, de first lady of jazz bij Klara, er op haar beurt voor zorgt dat de geladen sensualiteit waarvan het album is doordesemd in vrouwelijke stemvorm tot leven komt.

 

Locatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem

Prijs

  • Basistarief 20

Organisatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem