Schrijvers op zondag: Amina Belôrf & Marieke De Maré

Reserveer plaatsen
  • zo 16 mei 2021van10:30tot12:00
Deze editie van Schrijvers op zondag gaat door in openlucht. We voorzien zitplaatsen per bubbel en iedereen krijgt een take away ontbijt.

Amina Belôrf en Marieke De Maré presenteren hun debuutalbum in Zaventem. Beiden worden nu al gelauwerd om de poëtische schoonheid die ze in woorden weten te vatten.

 

Marieke De Maré

Marieke De Maré (1985) schrijft, speelt, maakt, geeft. Ze is een type dat niet in de zon gaat liggen.
Ze wordt vaak rood, vooral in haar hals, daar waar het bloed naar haar hart stroomt. Ze zoekt daarom altijd naar manieren om oprecht te zijn, want liegen was nog nooit een mogelijkheid.

Haar boek Bult is een weemoedig, melancholisch, soms grappig en onthecht verhaal waaruit een groot verlangen spreekt om ergens mee in het reine te komen en dat je dat alleen moet doen. Bult gaat over een verlangen naar (on)troostbaarheid.

 

Quotes:

  • Deze rijke en verdiepende roman nodigt uit tot steeds opnieuw lezen, raakt je. Marieke de Maré heeft pure schoonheid in woorden vervat. - Jan Stoel.
  • Volgens Chantal Pattyn schreef Marieke een van dé debuutromans van het jaar: "Neem van me aan, ik lees wat af, maar Bult bestaat uit 133 prachtige bladzijden, over een oude en een jonge vrouw en een magere man op een heuvel. Op hun Bult ontspinnen zich vele emoties, tussen de taarten en knikkers door."

mariekedemare.be

 

Amina Belôrf

Midden jaren 1960 kwam Mohamed Belôrf als gastarbeider naar België. Een halve eeuw later publiceert dochter Amina haar eerste bundel Zonder het licht te breken. Tedere, breekbare poëzie over generatietranen, de paracommando’s in Antwerpen en een nummer zijn in een dossier op een bureau in een praktijk van een dokter in een ziekenhuis in een wijk in een straat. Maar ook over stilte als een deken, wuivende windmolens en de zucht naar vleugels.“Ik heb iets om uit te dragen, vader. Ik heb iets om je mee uit te dragen. Ik schrijf ook jouw verhaal.”

Amina Belôrf schrijft proza en poëzie. Ze toert met haar voorstelling Atlas-Antwerpen.

 

Quotes:

  • "Soms zetten mensen op een wonderlijke manier de juiste zinnen achter elkaar. Amina Belôrf maakte een standbeeld van woorden voor haar vader en zijn nieuwe land." - Stijn Tormans, journalist
  • "Deze gedichten zijn zoals Amina zelf. Je denkt dat je fijn en fragiel ziet, maar wat je krijgt is een uppercut. In volle schoonheid. Kopen die bundel."- Sarah Wagemans, leerkracht, activiste en schrijfster
     

Locatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem

Prijs

  • Basistarief 7

Organisatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10 , 1930 Zaventem