Afval verminderen in huis en tuin: tuinworkshop en bezoek aan demotuin Jean Pain

De dagen worden langer, de zon komt vaker piepen en de vogeltjes fluiten weer. Tijd om weer te genieten van de tuin! Maar een tuin brengt ook afval met zich mee. In de workshop van Interza leer je hoe je dat afval zinvol kan gebruiken. Ontdek ook de technieken van een kringlooptuin!

Het aantal plaatsen per workshop is beperkt tot 15 deelnemers. Snel inschrijven is dus de boodschap!

Aanbod

  • Zaterdag 25 mei – Stapelmuur (inschrijven t.e.m. 17 mei)
    Restanten van bouwwerken of onthardingen kunnen vaak nuttig gebruikt worden in een droge stapelmuur. Hier komt geen metselspecie bij te pas en met de juiste stenen kan deze zowel als keermuur of vrijstaand gebouwd worden. Mogelijke toepassingen? Denk aan de afboording van een bloemenperk, een zitmuur of een plek waar rotsplanten kunnen groeien. Met de inzichten en aandachtspunten die in de workshop aan bod komen, kan je thuis zelf aan de slag.
  • Zaterdag 8 juni -  Rondleiding Comité Jean Pain in Londerzeel (inschrijven t.e.m. 31 mei)
    Comité Jean Pain vzw promoot actief alle vormen van composteren en kringlooptuinieren. De piloottuin in Londerzeel is meer dan een bezoekje waard. Je ontdekt er een rijkdom aan kringlooptuinideeën. Het bezoekerscentrum van het Comité Jean Pain is de ontmoetingsplaats bij uitstek voor iedereen die met het verwerken van resten uit tuin en keuken bezig is. Meer info: zie de website van Comité Jean Pain.

Praktisch

De workshop van zaterdag 25 mei vindt plaats in de tuin van Huis De Klink, Groenstraat 25 in Diegem. 
Voor het bezoek aan de demotuin van Comité Jean Pain spreken we ter plaatse af: Comité Jean Pain, Holle Eikstraat 34 in Londerzeel.
Afspraak telkens op zaterdag van 10 uur tot 12 uur.

Info en inschrijvingen

Deelnemen is gratis maar als je je inschrijft, rekenen we erop dat je deelneemt. Je ontvangt een bevestigingsmail met alle praktische info.

Stuur een mail naar hilde.goldenberg@interza.be met vermelding van de workshop(s) of rondleiding die je wil volgen.

Gepubliceerd op donderdag 2 mei 2024 9.00 u.