ANPR-camera’s: testfase in zone ‘Kleine Daalstraat en Molenbergdreef’

In de zone ‘Kleine Daalstraat en Molenbergdreef’ zijn we gestart met een testfase. Als je in deze zone gedomicilieerd bent, kan je vanaf nu een bewonersvergunning aanvragen. Begin mei nemen we de ANPR-camera's officieel in gebruik.

Hoe ziet de planning eruit voor de zone 'Kleine Daalstraat en Molenbergdreef'?

  1. Testfase: deze maand zijn we gestart met een testfase. Tijdens deze testfase evalueren we de werking van de camera’s en onze verwerking van de overtredingen. Er worden momenteel nog geen boetes uitgeschreven.
  2. Aanvragen bewonersvergunning: enkel als je in de zone ‘Kleine Daalstraat en Molenbergdreef’ gedomicilieerd bent, kan je momenteel al een bewonersvergunning aanvragen. Je hebt daarvoor een bewonersbrief ontvangen met alle nodige informatie. 
    • We raden je aan om een bewonersvergunning aan te vragen via ons digitaal formulier. Zo kunnen we een snellere verwerking garanderen.
    • Als je liever een papieren aanvraag indient, vind je een papieren versie van het formulier als bijlage bij de bewonersbrief. 
  3. Ingebruikname ANPR-camera's: begin mei nemen we de ANPR-camera’s officieel in gebruik in deze zone. Vanaf dan kan je beboet worden. 

Hoe ziet de planning eruit voor de andere zones?

  1. Voorbereidingen gestart: in de andere zones zijn we begonnen met de voorbereidingen en de plaatsing van de infrastructuur voor de ANPR-camera’s. In een aantal zones voerden we ook al de maatregel ‘Uitgezonderd plaatselijk verkeer’ en/of een snelheidsbeperking tot 30 km/u in.
  2. Beslissing over verdere timing: na de evaluatie van de zone 'Kleine Daalstraat en Molenbergdreef' beslissen we over de timing van de andere zones. We houden je op de hoogte via onze gemeentelijke infokanalen.

Opgelet! Als je in één van de andere zones gedomicilieerd bent, kan je momenteel nog geen bewonersvergunning aanvragen. 

Nog vragen? 

Neem een kijkje op ANPR-camera's - Vragen en antwoorden

Gepubliceerd op woensdag 27 maart 2024 10.00 u.