BE-Alert

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Onze gemeente maakt indien nodig gebruik van BE-Alert, een systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

BE-Alert is gratis. Je kan een BE-Alertbericht ontvangen via sms, een gesproken bericht via een vaste lijn of een e-mail. Om een bericht te ontvangen, moet je je wel inschrijven.
 
 

BE-Alert in 5 vragen

Wat is BE-Alert? 

BE-Alert is een alarmeringssysteem dat jou verwittigt bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een gemeente, de provincie of de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo krijg je op een snelle manier info en aanbevelingen. Denk maar aan het advies om ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Hoe schrijf ik me in?

Registreer je op www.be-alert.be. Wil je ook verwittigd worden bij een noodsituatie op het werk of bij jouw familie? Je kan meerdere adressen registreren.

Ik heb geen smartphone. Kan ik toch een BE-Alert ontvangen?

Ja, want je kan een BE-Alert ook ontvangen via e-mail een gesproken bericht op een vaste telefoonlijn. Je hoeft dus geen smartphone te hebben.

Is BE-Alert gratis?

Ja, zowel je registratie als de berichten van BE-Alert zijn gratis.

Wat moet ik doen als ik een berichtje van BE-Alert krijg? 

Volg dan zeker de aanbevelingen uit het bericht op. Omdat een sms een beperkt aantal tekens heeft, zal BE-Alert ook verwijzen naar meer informatie op de gemeentelijke website. Hou bij een noodsituatie dus ook altijd www.zaventem.be in de gaten.