Behaag je tuin

Wat?

Behaag je tuin is een jaarlijks terugkerende samenaankoop voor (fruit)bomen, hagen, heggen,... 
Het is kwalitatief, streekeigen plantgoed aan een goede prijs.

Alle informatie over de pakketten en boomsoorten vind je vanaf augustus op de website Behaag je tuin. Je kan in de maanden september en oktober online bestellen. Het bestelde plantgoed haal je in december af op de dienst Omgeving, Steenokkerzeelstraat 56.

Met concrete vragen over je bestelling en de aanplanting in je tuin kan je terecht bij Regionaal Landschap Brabantse Kouters op haagplantactie@brabantsekouters.be .


Aanbod

Samenaankoop (fruit)bomen, hagen, heggen en houtkanten

85 % van de Vlaams-Brabanders heeft een tuin. Grote kans dus dat jij er ook één hebt en dat Behaag je tuin iets voor jou is. Want een tuin, groot of klein, kan al een verschil maken voor natuur en klimaat. Hoe? Plant een boom, haag of klimplant. Samen met vele anderen zorg je zo voor meer groen. En dat is goed voor mens en dier. Maak van je tuin een fijne plek voor vogels, bijen en vlinders, en geniet zelf ook van de bloesems en het fruit. De Regionale Landschappen van Vlaams-Brabant garanderen je met deze samenaankoop kwalitatief streekeigen plantgoed voor een goede prijs.

Gemengde pakketten (30 planten)

Je kan kiezen uit een doornloze haag, doornige haag, bloesemheg, bijenheg, houtkanten voor verschillende bodems, een bosrandpakket of een vogelbosje. De planten zijn streekeigen soorten die goed gedijen en minder gevoelig zijn voor ziekten en plagen. Met een gemengde haag trek je meer diersoorten aan en vergroot je de natuurwaarde van je tuin.

Hoogstamfruitbomen

Heimwee naar de smaak van een jefkespeer of brabanderskersen? In het aanbod vind je tientallen oude variëteiten die zeer lekker smaken: appel, peer, kers, kriek, pruim, okkernoot, kweepeer, mispel en moerbei.

Loofbomen en knotwilgen

Een zomereik, winterlinde, boskers of zwarte els zullen prachtig staan in je tuin. De hoogstammige veldesdoorn is geschikt voor een kleinere tuin en een zegen voor de bijen. Wilgenpoten zijn ideaal voor een nattere bodem.

Wilgenhut

Met bundels wilgentakken bouw je een levende groene speelhut of een schaduwrijk plekje. Een handleiding vertelt je stap voor stap hoe je te werk gaat.

Paardenheg

Een paardenheg is een menging van éénstijlige meidoorn, hazelaar, rode kornoelje, haagbeuk en veldesdoorn. Eén paardenpakket bevat 30 plantjes voor een of meer rijen met drie planten. Dit pakket vormt een ideale natuurlijke inkleding van je paardenweide.