BEKENDMAKING ontwerp gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan ‘Defensie’ – voorlopige vaststelling

Datum bekendmaking dinsdag 03 oktober 2023
Einddatum vrijdag 01 december 2023

In Sint-Stevens-Woluwe krijgt een gebied van meer dan 50 hectare een nieuwe, vooral groene, bestemming. Het gaat om de site ‘Kwartier Koningin Elisabeth’ van Defensie op het grondgebied van Zaventem, tussen de Leopold III-laan, de Jules Bordetlaan en het Woluwebos. Defensie verhuist op termijn naar een nieuw hoofdkwartier op de voormalige NAVO-site. Voor de ruimte die vrijkomt heeft Vlaanderen een gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan opgesteld. Meer dan 30 hectare is voorzien voor bebossing. Een enorme oppervlakte zal onthard worden, zodat hemelwater zijn weg in de grond vindt. Het toekomstige bos- en parkgebied zal toegankelijk zijn voor buurtbewoners, wandelaars en fietsers.

Het openbaar onderzoek naar het ontwerp-GRUP Defensie loopt van 3 oktober tot 1 december. In die periode kan je de plannen inkijken bij dienst Omgeving.

Of kom op 17 oktober naar de infomarkt voor meer informatie. Tussen 17u en 20u kan je doorlopend in de kantine van de sporthal in Sint-Stevens-Woluwe terecht voor een toelichting. De ontwerpers van het plan beantwoorden er jouw vragen.

Inschrijven voor de infomarkt is verplicht en doe je telefonisch op het nummer 02 553 38 00 of online op https://grups.omgeving.vlaanderen.be/r/defensie. Op die website kan je ook je reactie geven op de plannen tijdens het openbaar onderzoek.