Bevestig je inschrijving voor een sociale woning

Sta je op een wachtlijst voor een sociale woning? Dan moet je je inschrijving bevestigen! Alle bestaande wachtlijsten van lokale woonmaatschappijen verdwijnen. Om het proces efficiënter te maken is er voortaan één nieuwe wachtlijst: het Centraal Inschrijvingsregister (CIR).

Als je een sociale woning wil huren in Vlaanderen, moet je je sinds kort online inschrijven via het CIR, het digitaal platform van Wonen in Vlaanderen. Je vindt het CIR op www.vlaanderen.be/sociaalhuren. Je kan er je dossier opstarten, bekijken, aanpassen en bevestigen.

Ben je al kandidaat-huurder en sta je reeds op een wachtlijst voor een sociale woning? Dan heb je een brief ontvangen met de vraag om je dossier online te bevestigen en indien nodig te actualiseren. Het is heel belangrijk dat je je inschrijving bevestigt. Anders word je geschrapt en verlies je je plek op de wachtlijst.

Om toegang te krijgen tot je online dossier heb je een elektronische identiteitskaart (eID) en pincode nodig. Ook kan je de Itsme-app op je smartphone gebruiken.

Heb je de brief nog niet ontvangen? Heb je vragen of heb je hulp nodig bij je aanvraag of bij het raadplegen van je dossier? Neem contact op met het Woonenergieloket of ga langs bij Koffie & Formulieren.

Koffie & Formulieren

  • Maandag 8 juli en maandag 12 augustus 2024 tussen 13u30 en 15u30
    Buurthuis Mozaïek | Olmenstraat 75 | 1930 Zaventem
  • Zaterdag 31 augustus 2024 tussen 10u en 12u
    Bibliotheek De Factorij | Willem Lambertstraat 12 | 1930 Zaventem

Meebrengen? Je identiteitskaart en pincode of de Itsme-app

Meer info

www.vlaanderen.be/sociaalhuren 

Gepubliceerd op maandag 24 juni 2024 10.00 u.