Bewegen op verwijzing: doorbreek het stilzitten!

Meer bewegen blijft een van de populairste goede voornemens. Met het project ‘Bewegen Op Verwijzing’ geeft de gemeente Zaventem haar inwoners alvast een duwtje in de rug om stap voor stap te evolueren naar een beweeglijkere levensstijl en het stilzitten te doorbreken.

Bewegen Op Verwijzing (BOV) is een project dat vanuit Vlaanderen wordt gepromoot. De missie is simpel: mensen aan het bewegen krijgen. Het vermindert namelijk stress en versterkt je immuunsysteem.

Werkwijze

De deelnemer vraagt via de arts een verwijsbrief en neemt vervolgens contact op met beweegcoach Nastassia Wynants. Tijdens de eerste afspraak van een uur leer je elkaar kennen en bespreek je je motivatie en eventuele drempels om meer te bewegen.

De bedoeling is om het stilzitten te doorbreken: tijdens het werk, in de vrije tijd, bij korte verplaatsingen, thuis... De coach stelt voor jou een beweegplan op dat rekening houdt met individuele interesses en mogelijkheden. Via gesprekken van een kwartier tot een halfuur volgt de beweegcoach daarna gedurende 6 maanden jouw vooruitgang op.

Nadien is het de bedoeling om alleen of samen met andere deelnemers verder te bewegen. De coach maakt je wegwijs in groepssessies en het lokale beweegaanbod.

Een studie wees uit dat deelnemers in het begin ongeveer 60 minuten per week bewegen en na 6 maanden coaching dubbel zo veel. Dat is meteen ook goed nieuws voor artsen, want door meer te bewegen werk je preventief aan je gezondheid!

Voel jij het kriebelen?

Contacteer Nastassia Wynants
0497 03 34 09
zaventem@bewegenopverwijzing.be

Stappenplan

Gepubliceerd op woensdag 22 februari 2023 16.03 u.