Oktober = borstkankermaand

Vroegtijdige opsporing is de beste bescherming en daarom moedigen wij vrouwen van 50 tot 69 jaar aan om elke 2 jaar een screeningsmammografie te laten nemen.

Oktober is de internationale maand van de strijd tegen borstkanker. Om dit onder de aandacht te brengen, worden deze activiteiten georganiseerd.

Filmvoorstelling ‘All of us’

Vrijdag 01/10/2021 om 20u in CC de Factorij, theaterzaal, W. Lambertstraat te Zaventem.

All of us is het tragikomische verhaal van huisvrouw Cathy. Een film over het Leven, de Liefde en Loslaten en tegelijk met Hoop, Humor en Helden met o.a. Joke Devynck, Barbara Sarafian, Wim Opbrouck, Bruno Vanden Broecke, …


Tentoonstelling Bustehouder

Ganse maand oktober in het onthaal van CC de Factorij. Doorlopend gratis te bezoeken tijdens de kantooruren.

Bustehouder brengt het verhaal in beeld over geboren worden en groeien, over liefde voor en behoud van de borsten, maar ook over borstkanker en een leven erna.

 

‘De gezondste wandeling’

Dinsdag 12 oktober om 14u starten we aan het Kerkplein te Zaventem.

Omdat lichaamsbeweging een gunstige impact heeft op borstkanker zowel preventief als curatief organiseren we in samenwerking met de Sportdienst een interactieve wandeling met een 7-tal haltes. Bij elke halte vindt de wandelaar een QR-code achter dewelke men informatie vindt over gezondheidsthema’s.

Alle activiteiten zijn gratis maar inschrijven voor de film en de wandeling is verplicht. Schrijf je in via mail sociale.dienst@zaventem.be of telefonisch 02 716 32 46 of 02 716 32 59.

Ter info: door de coronacrisis zijn de data van de komst van de mammobiel gewijzigd. De mammobiel wordt in april 2022 in onze gemeente verwacht.

Als organisator van dit evenement nemen wij maatregelen inzake toegankelijkheid voor personen met een beperking. Heeft u hierover vragen dan kan u de gemeentelijke sociale dienst te contacteren op het nummer 02 717 88 38. Indien u geen vervoer heeft om de voorstelling bij te wonen, kan u contact nemen met de mobiliteitscentrale 0800 26990.

Gepubliceerd op donderdag 9 september 2021 13.00 u.