Carnaval

Op 16 maart 2024 is het weer zover! Dan trekt de carnavalsstoet door het centrum van Zaventem. Zet deze feestelijke dag alvast in je agenda! 

Het traject

De stoet start aan het Kerkplein van Zaventem. Vervolgens rijden de praalwagens via de Hoogstraat, Fabriekstraat, Papierfabriekstraat, Lindenstraat, Keibergstraat, Heldenplein, Stationsstraat, Hoogstraat, Parklaan, Watertorenlaan, Vilvoordelaan, Groenstraat, Rode Kruislaan, Desmedtstraat, Groenveld, Tuinwijkstraat, Olmenstraat, Rotonde 2000 en de  Vilvoordelaan.

Programma

  • 10u11: sleuteloverhandiging aan het gemeentelijke sportstadion in de Quinkenstraat in Zaventem
  • 14u11: vertrek van de stoet aan het Kerkplein
  • 17u11: einde van de stoet met de varkensworp aan de kermis

Affiche carnaval 16 maart 2024

De carnavalsgeschiedenis in Zaventem

Jaarlijks trekt de carnavalstoet door Zaventem. Al sinds 1975!

Op de zaterdag die het dichtst bij 15 maart valt, vergapen honderden mensen zich aan dit kleurrijke evenement. De sleutel wordt plechtig overhandigd aan prins en prinses carnaval en dat is meteen het startschot van de festiviteiten. Het paar staat er niet alleen voor, ze worden bijgestaan door een jeugdprinsenpaar. Het hoogtepunt is de gouden varkensworp ter hoogte van de kermis in de Vilvoordelaan. Wie geluk heeft vangt het spaarvarken dat €500 waard is.

De stoet wordt georganiseerd door De varkenskoppen, die deel uitmaken van het gemeentelijke feestcomité. Hun naam verwijst trouwens naar de officiële vlag van Zaventem die een everzwijn afbeeldt. 

Carnaval Zaventem 2023Paul Viaene


Contact & openingsuren

Evenementenloket

Adres
Diegemstraat 41 , 1930 Zaventem
Tel.
02 717 89 25
yves.vanhemele@zaventem.be
Openingsuren
Vandaag
Nu gesloten
Gesloten
Morgen
GeslotenPinkstermaandag
Meer openingsuren Evenementenloket