COVID-Certificaat

Het COVID-certificaat, ook wel het EU Digitaal COVID-19 certificaat genoemd, kan helpen om te bewijzen dat je gevaccineerd bent, antistoffen hebt of recente officiële negatieve PCR-test afgelegd hebt.

Je persoonlijke COVID-certificaat bekom je eenvoudig met de CofidSafeBE-app.

Het is wel belangrijk dat je eerst even kijkt of je de Itsme-app geactiveerd hebt op je telefoon. Dit kan dikwijls via je bank-app.

Gebruik je liever een website? Dan kan je terecht op Mijn gezondheidMijn BurgerprofielMy HealthViewer of Helena om jouw certificaat te downloaden met behulp van identiteitskaartlezer. Op vraag kan jouw COVID-certificaat ook per post worden toegestuurd.

DOWNLOAD JE CERTIFICATEN MET DE OFFICIËLE COVIDSAFEBE-APP

Waarvoor heb ik een COVID-certificaat nodig?

Een COVID-certificaat bewijst dat je Covid Safe bent.
 Dat betekent dat je kan reizen of voor een event kan bewijzen dat je safe bent.

Vragen over het COVID-certificaat? Webpagina en callcenter voor onze regio.

Alle info over het digital corona certificaat (DCC) staat gebundeld op de webpagina: www.vlaanderen.be.
Of neem contact op met het callcenter: 078 78 78 50 (voor inwoners van Vlaanderen). Het callcenter kan ook een certificaat naar je thuis opsturen (duurt minstens een week). Digitaal is direct en veel sneller.

Voor gebruik van COVID-certificaten als toegangsvoorwaarde voor massa-evenementen

(bedoeling bij pop@park 15/08/2021 en Hoogzomerfeest 20/08/2021 in Zaventem) gelden vanuit de hogere overheid deze regels:

  • voor vaccinatiecertificaten: volledige vaccinatie ten minste 2 weken geleden
  • voor herstelcertificaten: positieve PCR-test tussen 11 en 180 dagen geleden
  • voor testcertificaten: negatieve PCR-test (NAAT-test) met staalafname maximum 48 uur geleden of negatieve RAT-test (snelle antigenentest) met staalafname maximum 24 uur geleden
    In het geval van een testcertificaat is het certificaat geldig tot het einde van de kalenderdag waarop het certificaat vervalt.

Jezelf een eenvoudige test aanschaffen en deze zelf afnemen zorgt alleszins NIET  voor toegang. De events van de gemeente voorzien ook GEEN testcapaciteit of labo ter plaatse.