Cultureel vakantieaanbod

Tijdens enkels schoolvakanties organiseren wij met de Cultuurdienst verschillende activiteiten. In het verleden kwamen onderstaande activiteiten al aan bod. Daarnaast zijn we ook bijna elke vakantie op zoek naar monitoren om de stages mee te begeleiden.

 

Cultuurstage

De voorbije jaren legden we hier de focus op creatief zijn en toneelervaring opdoen. Deze stages zijn gericht op kinderen van 7 tot 12 jaar. Eén deel van de dag zijn de kinderen bezig met het creatieve. Hier maken ze tal van knutselwerkjes, maar ook belangrijke decorstukken. Deze decorstukken komen van pas tijdens het tweede deel van de dag, namelijk het toneelgedeelte. De kinderen werken samen met ervaren docenten een bepaald thema uit. Aan het einde van de week brengen de kinderen het ingeoefende stuk voor het publiek. Alle ouders, grootouders, familie en vrienden zijn dan uitgenodigd om naar het resultaat te komen kijken.

Sinds zomer 2020 richten we ons ook op kleuteractiviteiten. Dit voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Hierbij wordt dan de focus voornamelijk gelegd op het creatief zijn, maar wordt er ook aandacht gegeven aan spel. Een toneelstukje in elkaar steken is voor deze groep nog iets te moeilijk. Maar zij nemen wel heel wat leuke werkjes mee naar huis.

Musicalstage

Tijdens de zomervakantie organiseren we jaarlijks een musicalstage. Dit is voor jongeren van 9 tot en met 18 jaar. Tijdens deze musicalweek gaan de jongeren aan de slag met ervaren docenten en artiesten. Ze zingen, acteren en dansen er op los op basis van een bepaald script. Aan het einde van de week is er de slotshow waar de jongeren het allerbeste van zich laten zien.

Nederlandse Taalstage

De Nederlandse Taalstage organiseren we samen met de integratiedienst van de gemeente Zaventem. Met deze stages willen we de anderstalige kinderen aanmoedigen om in de vakantie Nederlands te blijven spreken. Zo willen we deze kinderen extra oefenkansen aanbieden. Dit zijn echter geen lessen. Samen met een externe partner gaan we op zoek naar leuke opdrachten en activiteiten in het Nederlands. Deze taalstages gaan (onder normale omstandigheden) door in de krokus- en herfstvakantie, en één week in de zomervakantie.

Deze taalstages zijn er voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar die in het Nederlands naar school gaan, maar thuis een andere taal spreken.

Beeldende Kunstenstage

De Beeldende Kunstenstage vindt traditioneel plaats aan het einde van de zomervakantie. Samen met enkele docenten van de Academie van Zaventem zorgen we voor een creatieve driedaagse. Knutselen, schilderen en tekenen zijn de hoofdingrediënten. Deze stage is er voor kinderen van 6 tot en met 9 jaar.

Meer informatie kan je terugvinden in onze Vakantiekriebels!

Inschrijven

Inschrijven voor onze activiteiten via Ticketgang. 

Solliciteren als monitor

  • Regelmatig zijn wij op zoek naar monitoren die de kinderen tijdens deze cultuurstages kunnen begeleiden.
  • Ben je minstens 16 jaar en ben je wel in voor wat cultuur? Kijk dan zeker ook eens bij onze vacatures.
  • Heb je nog een vraag? Contacteer dan ons als Cultuurdienst.