Cultureel vakantieaanbod

Tijdens enkele schoolvakanties organiseren wij met de Cultuurdienst verschillende activiteiten.  Daarnaast zijn we ook bijna elke vakantie op zoek naar monitoren om de stages mee te begeleiden.

Cultuurstages zomerrooster 2024:
01 - 05 juli Cultuurstage 4-6 jaar
08 - 12 juli Cultuurstage 7-12 jaar (11 juli geen stage)
29 juli - 02 augustus Cultuurstage 7-12 jaar
05 - 09 augustus Cultuurstage 4-6 jaar
28 - 30 augustus Beeldende kunsten stage

Cultuurstage

Voor onze cultuurstages bieden wij telkens een andere week aan waarin de kinderen met ervaren docenten, aan de slag gaan rond een thema. Hierbij gebruiken ze de benodigde creatieve vaardigheden en maken ze kennis met telkens een andere discipline of onderwerp. 
Er zijn cultuurstages voor kinderen van 7 tot 12 jaar en sinds 2020 zijn er ook gerichte cultuurstages met kleuteractiviteiten voor kinderen van 4 tot 6 jaar.

Cultuurstage 4-6 jaar - Kriki en de wensdraak
Van 1-5 juli werken wij samen met organisatie Creafant voor een kleuterkamp vol fantasie! Kriki ontdekt een heel speciaal ei, er wordt gezegd dat er een draak in zit! Zou die draak dan vuurspuwen? Is een draak gevaarlijk? Of is de draak net erg lief? Kom het allemaal te weten samen met Kriki!

Cultuurstage 7-12 jaar - Stripweek!
Van 8-12 juli werken wij samen met organisatie Muzische workshops en organiseren wij een beeldende kunst kamp in het thema Strips!
LET OP! Op 11 juli is er GEEN cultuurstage. Vanwege de feestdag is het kamp dan gesloten.

Cultuurstage 7-12 jaar - Theater Magie
Van 29 juli - 2 augustus werken wij samen met organisatie Villa Basta, om een theaterkamp te kunnen aanbieden van een erkende organisatie. Tijdens deze week zullen we ingaan op de verschillende aspecten binnen theater en kan er ook gewerkt worden aan het bouwen van decor en het werken met kostuums.

Cultuurstage 4-6 jaar - Kleuterkriebels musical
Van 9-5 augustus werken wij samen met organisatie MiLa kampen voor een heus musical kamp. Waarbij de kinderen aan de slag gaan met de basisaspecten rond zingen, dansen, acteren en knutselen aan decor. 

Beeldende Kunstenstage

De Beeldende Kunstenstage vindt traditioneel plaats tijdens de zomervakantie. Samen met enkele docenten van de Academie van Zaventem zorgen we voor een creatieve driedaagse. Knutselen, schilderen en tekenen zijn de hoofdingrediënten. Deze stage is er voor kinderen van 6 tot en met 9 jaar.

Inschrijven

Inschrijven voor onze activiteiten via Ticketgang. 

Solliciteren als monitor

  • Regelmatig zijn wij op zoek naar monitoren die de kinderen tijdens deze cultuurstages kunnen begeleiden.
  • Ben je minstens 16 jaar en vind je het leuk om met kinderen creatief bezig te zijn? Kijk dan zeker ook eens bij onze vacatures.
  • Meer informatie over onze cultuurstages: Info document
  • Heb je nog een vraag? Contacteer dan ons als Cultuurdienst.