Dichter van Zaventem

Het eerste weekend van oktober wordt opnieuw een Kunstweekend. Na het grote succes van het Kunstweekend rond het Van Dijckjaar in 2021, bundelen we nu de artistieke krachten van beeldende kunstenaars en dichters uit groot-Zaventem. Dit zal uitmonden in een belevingsparcours en allerlei kleine en grotere artistieke activiteiten in Sterrebeek.

Als extraatje bij dit evenement waarbij poëzie centraal staat, lanceren de cultuurdienst, de cultuurraad en de Van Dijckkring een oproep aan alle gekende en verborgen dichters van groot-Zaventem die er stiekem van dromen ‘Dichter van Zaventem’ te mogen zijn.

Wat houdt dit in?

Je bent een jaar lang (van oktober 2022 tot oktober 2023) onze lokale dichter en je schrijft tweemaandelijks een gedicht volgens de actualiteit, voor publicatie in de Gemeenteberichten. Verder kunnen we je vragen om bij speciale gebeurtenissen een passend gedicht te schrijven, zoals bijvoorbeeld over een nieuw speeltuintje dat ingehuldigd wordt, als inleiding voor een Nieuwjaarsconcert enz.

Praktische info en reglement

Je bent minstens 16 jaar en je woont in Zaventem, Sint-Stevens-Woluwe, Nossegem of Sterrebeek.

Je stuurt voor 21 september twee gedichten in, één rond elk van deze opgelegde thema’s:

  1. ‘De Factorij’
  2. ‘Mijn verborgen parel in Zaventem’

De gedichten stop je in een gesloten omslag met daarin nog een gesloten omslag waarin je een papier met je contactgegevens stopt: je naam, je geboortedatum, je adres, je telefoonnummer, je e-mailadres. De omslag met je contactgegevens in wordt pas geopend nadat de jury de winnaar heeft gekozen.

Opgelet: op je gedichten of op de omslagen staat nergens je naam of andere persoonlijke info. Anders is je inschrijving niet geldig.

Je stuurt alles met de post naar, of je steekt het zelf in de brievenbus bij de cultuurdienst, Diegemstraat 41, 1930 Zaventem.

Alle deelnemers worden na de beslissing van de jury op de hoogte gebracht per mail.

Veel succes!